E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın gevşeme eğilimini sürdürüyor---

Altın gevşeme eğilimini sürdürüyor

Altın gevşeme eğilimini sürdürüyor
24 Ağustos 2016 - 17:30 borsagundem.com

Altın, Fed Başkanı Janet Yellen'ın Cuma günü Jackson Hole'da yapacağı konuşma öncesi gevşedi

Altın, ABD merkez bankasının para politikasını sıkılaştırmada izleyeceği yol konusunda işaretler verebilecek Cuma günkü Fed Başkanı Janet Yellen'ın Jackson Hole'da yapacağı konuşma öncesi durgun seyrediyor. Fiyatlar Cuma gününden bu yana 4 dolarlık bir bantta hareket ediyor.

Spot altın, Salı günü ons başına 1337.56 dolar ile 12 Ağustos'tan bu yana en düşük seviyesinden kapandıktan sonra, 1339.57 dolara geldi. Metal son üç günde yüzde 1.1 düştü. Ons altın şu saatlerde ise yüzde 0.88 eksi ile 1325 dolar seviyesine gevşedi.

Altın, bu yıl yüzde 26 yükseldikten sonra, Fed yetkililerinden gelen yorumlar ve son Fed toplantısının tutanaklarının faiz artırımının azamanlamasına ilişkin beklentileri şekillendirmesi ile birlikte, yatay bir seyir izliyor. Son günlerde bazı Fed yetkililerinin para politikasının bu yıl sıkılaştırılabileceğine ilişkin işaretler vermesinin ardından, yatırımcılar, Yellen'ın Jackson Hole'daki sempozyumda yapacağı konuşmayı bekliyor. Yüksek borçlanma maliyetleri yatırımcılara faiz ödemesi yapmayan altının cazibesini azaltıyor.

ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Bloomberg Dolar Spot Endeksi, üç gün süren yüzde 0.7'lik yükselişinin ardından fazla değişmedi. Bloomberg'in vadeli işlemlerdend erlediği verilere göre, Fed'in Aralık ayında faiz artırımına gitme olasılığı, bir gün önceki seviyesi olan yüzde 51'den yüzde 54'e çıktı. Bu olasılık ayın başında yüzde 36 seviyesindeydi.

Fed'den Salı günü gelen detaylara göre, 12 bölgesel Fed branşının sekizinin direktörler kurulu, geçen ay, Fed'den doğrudan krediler için faizi yüzde 1'den yüzde 1.25'e yükseltme yönünde oy kullandı. Bu tercihler, bölgesel Fed başkanlarının temel faiz için kullanacağı yön konusunda işaret verebilir.

Petrolde düşüş sürüyor

 

Türk F-16'ları Suriye'de

 

Başbakanlık'tan Cerablus harekatı sonrası ilk açıklama

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)