E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknik AnalizBorsa İstanbul'da bu seviyelere dikkat!---

Borsa İstanbul'da bu seviyelere dikkat!

Borsa İstanbul'da bu seviyelere dikkat!
03 Mayıs 2016 - 08:15 borsagundem.com

Meksa Yatırım, BİST-100 tenik analizinde endekste çıkış trendinin altına inildiğini ve bugün izlenecek destekleri açıkladı.

BİST-100 Endeksi dünü 1.497 (% 1.76) puanlık düşüş ile 83.829 seviyesinden ve 2.575 milyon TL işlem hacmiyle kapattı. Borsada kâr satışları sürerken bono faiz oranları ve döviz kurları ise sakin seyrini sürdürdü.

Dış piyasaların seyri, Suriye. Nisan enflasyon verilen. FED toplantısı, petrol fiyatları, terör eylemleri, Çin. ABD ve Euro Bölgesine ait makro ekonomik veriler genel gündem konuları. İç piyasalarda olumlu hava zayıflarken piyasayı taşıyacak yeni gündem ve beklenti ihtiyacı sürüyor. Petrol fiyatlarındaki yükselişe rağmen dış borsalardaki düşüş iç piyasalardaki iyimserliği azaltan bir başka gelişme. Diğer yandan ABD Doları ve Japon Ven'İndeki değer kaybı dikkat çekici. Zayıflayan Doların etkisiyle Altın fiyatlarındaki yükseliş yakından izleniyor. Devam eden terör eylemlerine piyasaların duyarsızlığı sürüyor. Ancak Suriye'den Türkiye'ye atılan roketler tedirginlik kaynağı olmaya devam ediyor. Bugün açıklanacak enflasyon verileri TCMB Merkez Bankası faiz kararıyla İlİşkilendirileceği için sonuçlarına göre önemli olabilir. Temkinli görünüm sürebilir.

3 hisse için hedef fiyat tavsiyesi

Endekste devam eden kâr satışlarıyla birlikte Şubat ayından bu yana devam eden çıkış trendinin altına salınım gerçekleşti. îlk destek 83.500 seviyesinde. Bu seviyeler günlük İşlemler için önemli. 83.500 seviyesinin altında sonraki destekler 83.000 ve 82.500 seviyelerinde bulunuyor. Dirençler ise 84.600-85.000 seviyelerinde. Bu seviyelerde satışlar görülebilir. Çıkışı trendinin devamı için bu seviyelerin geçilmesi önemli. Aksi takdirde güç kaybı ve düşüş devam edecektir. Sonraki direnç 86.000 seviyesinde. Endekste destek seviyelerinde tepki alımları görülse de satış baskısı korunabilir.

Warren Buffett'tan negatif faiz isyanı

85.000 seviyesini geçemeyen çıkışlarda veya 83.500 seviyesinin altında satışlar etkili olabilir.

Meksa Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)