E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBorsa İstanbul düşüşle kapandı---

Borsa İstanbul düşüşle kapandı

Borsa İstanbul düşüşle kapandı
18 Mayıs 2017 - 18:10 borsagundem.com

BİST-100 satıcılı başladığı günü yüzde 0.60 oranında düşüşle 95.147 puan seviyesinden tamamladı

BORSAGUNDEM.COM

Güne hafif satıcılı başlangıç yapan Borsa İstanbul küresel borsalardaki satışların derinleşmesiyle gün boyu negatif eğilim sürdürdü.Borsa İstanbul günü yüzde 0.60 oranında düşüşle 95.147 puan seviyesinden toparlıyarak kapattı.ABD Başakanı ile ilgili belirsizliğin yarattiği baskı kur tarafındada hissedildi.Dolar/TL 3.64 seviyesinin üzerini test etti.Endeks en yüksek 95.628 puanı, en düşük 94.363 puanı gördü.Bankacılık endeksi yüzde 0.60 oranında değer kaybetti,sanayi endeksi  yüzde 0.54 oranında düştü.işlem hacmi 4.667 milyar TL oldu.En çok hacim yaratan hisseler Kardemir D,Türk havayollları ve Garanti.   

Dolar/TL'de volatil bir gün  

ABD'de Trump kaynaklı oluşan belirsizlikler küresel piyasalarda güvenli liman algısını güçlendirdi. Bu durumun gelişmekte olan ülke paralarına satış getirmesi Dolar/TL'de oldukça fazla dalgalanma yaşanmasına sebep oldu.Sabah açılışını 3.57 seviyesinde yapan kur 3.64 seviyesinin üzerine çıktı.Saat 18:05 itibariyle 3.6214 seviyesinden işlem görüyor.

BOVESPA'DA RÜŞVET DÜŞÜŞÜ

Devlet Başkanı Temer'in adının rüşvet soruşturmasına karıştığı yönünde çıkan haberler Brezilya hisse senedi piyasalarını vurdu. Gösterge konumdaki Bovespa Endeksi yeni güne yüzde 4 düşüşle
başladı. Ancak kısa sürede hızlanan satışlarla Endeks'in değer kaybı yüzde 10'u aştı.
Bovespa şu sıralarda yüzde 10,47 kayıpla 60.470,22 puandan Endeks dün yüzde 1,67 kayıpa 67540,25 puandan kapanmıştı.

Bovespa'da işlemler düşüşün yüzde 10.47'ye ulaşması sonrasında durduruldu.

ABD ve Avrupa borsalarında da düşüşler yaşanıyor

Küresel piyasalarda ise Trump rüzgarı damgasını vurdu. Trump'a ilişkin artan endişeler borsaları olumsuz etkiledi. ABD borsaları güne yüzde 0.20'ye yakın düşüşle başladı. Avrupa'da ise Almanya Dax yüzde 1'e yakın, Paris Cac endeksi yüzde 1 oranında düşüşle seyrediyor.

GÜNÜN ÖNEMLİ GELİŞMELERİ

Türkiye İstatistik Kurumu ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası işbirliği ile yürütülen tüketici eğilim anketi sonuçlarından hesaplanan tüketici güven endeksi, Mayıs ayında bir önceki aya göre yüzde 2,1 oranında arttı  Nisan ayında 71,3 olan endeks değeri Mayıs ayında 72,8 oldu.
Avrupa Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyesi Benoit Coeure, Banka'nın teşvikleri geri almak için enflasyondaki toparlanmaya inandıktan sonra çok uzun süre beklememesi gerektiğini söyledi.
ECB'nin ekonomik şartlar izin verdiğinde para politikası duruşunu değiştirmeya hazır olması gerektiğini ifade eden Coeure, para politikasını normalleştirmek için çok uzun süre beklemenin daha büyük finansal riskler ortaya çıkaracağını savundu.
İngiltere'de perakende satışlar Nisan ayında yüzde 2.3 ile beklentilerin üzerinde büyüyerek, tüketicilerin Brexit sonrası hızlı yükselen enflasyon konusundaki endişelerini bir kenara bıraktıkları sinyalini verdi. Veri tüketicilerin sıcak havaların da etkisiyle 8 Haziran seçimleri öncesi en azından bir süreliğine iyimser bir tavır takınmaya başladıkları resmini çizdi.
Yurt dışında yerleşik kişilerin 12 Mayıs itibarıyla portföyünde bulunan hisse senedi ve devlet iç borçlanma senetleri(DİBS) piyasa değeri arttı.Merkez Bankası'nın haftalık bülteninde yer alan bilgilere göre, bir önceki hafta 43 milyar 895 milyon dolar olan hisse stok miktarı 44 milyar 560,4 milyon dolara, 28 milyar 570,8 milyon dolar olan DİBS stok miktarı ise 28 milyar 651,8 milyon dolara yükseldi.
İngiltere Başbakanı Theresa May, İngiltere'nin bazı AB programlarına erişim için mali katkı verebileceğini, ancak AB bütçesine yıllık büyük katkı verme döneminin sona erdiğini söyledi.8 Haziran'da yapılacak erken genel seçim için Muhafazakar Parti Seçim Bildirgesi'ni açıklayan May, Avrupa Birliği ile işbirliği ruhu içinde müzakerelere başayacaklarını söyledi.
ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvuruları 4 bin düşüşle 232 bin oldu. Piyasa beklentisi başvuruların 4 bin artışla 236 bin olacağı yönündeydi.
JPMorgan, Devlet Başkanı Michel Temer'in adının rüşvet skandalına karışması sonrasında Ülke'de reformların riske girebileceği endişesiyle Brezilya hisse senetleri için tavsiyesini 'ağırlığını artır'dan 'nötr'e indirdi.

KÜRESEL PİYASALARDA DÜN NELER OLDU

ABD Başkanı Trump, "Basının bana son zamanlarda nasıl davrandığına bakın, çok eminim ki tarihte hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz olunmadı" dedi.Trump, ABD Sahil Güvenlik Akademisi mezuniyet töreninde konuştu.ABD basının sürekli kendisini hedef aldığına dikkat çeken Trump,"Tarihte hiçbir politikacıya daha kötü ve adaletsiz olunmadı."ifadesini kullandı.
ABD'de eski FBI Başkanı Robert Mueller, Rusya'nın başkanlıkseçimlerine müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmanın başına getirildi. Adalet Bakanı Başkan Yardımcısı Rod Rosenstein, denetlemek için soruşturmaya alan dışından birinin getirilmesinin 'kamunun yararına olduğunu' söyledi.
Avrupa milletvekillerine seslenen Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres uluslararası çatışmaların çözümü için Avrupa Birliği’nin önemine vurgu yaptı. Guterres Birleşmiş Milletlerin etkili olabilmesi için Avrupa Birliği’ne ihtiyaç duyulduğunu söyledi:“Birleşmiş Milletler’in çatışmaları çözme, önleme ve barışı koruma kapasitesini artırmalıyız. Bu bizim için bir öncelik olmalı. Ancak bunun için Avrupa Birliği’nin desteğine ihtiyacımız var. Birleşmiş Milletler’in etkili olabilmesi için güçlü ve birlik ve beraberlik içinde hareket eden bir Avrupa Birliği’ne ihtiyaç duyuyoruz.Burada bu mesajı vermek istiyorum”. 
Avrupa Parlamentosu, demokrasinin ve hukuk devletinin temel ilkelerinin ağır bir şekilde zedelendiği gerekçesiyle Macaristan'a 7.madde çerçevesinde işlem başlattı.Söz konusu madde, hakkında soruşturma açılan üye ülkenin, Avrupa Birliği organlarında oy kullanma hakkının elinden alınması sürecini tanımlıyor. AP, Macar hükümetinden öncelikle 3 konuda tavrını değiştirmesini talep ediyor.     Japon ekonomisi 2017 ilk çeyrekte 2016 ilk çeyrekten bu yana görülen en hızlı büyümeyi yaşadı. Son 5 çeyrektir büyüyen Japon ekonomisinde GSYH Ocak-Mart döneminde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,2 arttı.Ekonomister, ilk çeyrekte büyümenin yüzde 1,7-1,8 olacağını tahmin ediyorlardı.
Çin'de yeni konut fiyatları sektörde spekülasyonları önlemeye yönelik tedbirlerin alındığı bir dönemde büyümeyi sürdürdü.Çin Ulusal İstatistik Bürosu verilerine göre Nisan ayında önde gelen 70 kentte yeni konut fiyatları bir önceki aya göre ortalama yüzde 0,7 artış gösterdi. Konut fiyatları Mart ayında da yüzde 0,7 artmıştı.
Japonya Ekonomi Bakanı Nobuteru İshihara, Japon ekonomisinin istihdam piyasasında ve gelir şartlarında iyileşmeye bağlı olarak ılımlı bir toparlanma trendi içinde olduğunu ve önümüzdeki dönemde yavaş yavşa toparlanmaya devam etmesini beklediğini söyledi. 
Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari, faiz oranlarının istenmeyen varlık balonlarının düzeltilmesine karşı olduğunu söyledi. Balonları belirlemenin zor olduğuna işaret eden Kashkari, varlık balonlarına karşı yapılacak faiz artırımlarının faydadan çok zarar getireceğini savundu.
Başbakan Yardımcısı Şimşek, Türkiye ekonomisinin ivme kazandığını belirterek, "Yüksek gelirli ülke statüsünü edinmek için oldukça kapsamlı bir reform programıyla Türkiye yapısal reformlara odaklanıyor" dedi.
İngiltere'nin AB'den ayrılma kararı sonrasında Avrupa Birliği,sermaye piyasaları birliği projesini yeniden değerlendirmeye aldı.AB Komisyonu tarafından hazırlanan bir taslakta, finansal merkez olarak Londra'ya bir alternatifin oluşturulmasının yollarının acil olarak değerlendirilmesi istendi.
Fed eski Başkanı Ben Bernanke, piyasaların büyük siyasi risklere ne kadar az tepki gösterdiklerini görmenin kendisinin şaşırttığını söyledi. Bernanke ayrıca, Trump yönetiminin daha hızlı büyümeyi ateşme yönünde verdiği sözleri yerine getirebilme kabiliyeti konusunda kuşkuları olduğunu vurguladı.
İsviçre Merkez Bankası Başkanı Thomas Jordan, gerekli olması halinde döviz piyasasına müdahalede bulunmaya hala hazır olduklarını söyledi.Corriere del Ticino gazetesine konuşan Jordan, "İsviçre Frangı hala aşırı değerli, bu nedenle faiz oranları negatif ve biz gerektiğinde döviz piyasasına müdahaleye hazır olmaya devam ediyoruz" dedi.
UBS, Fed'in faiz artırım zamanlamalarına yönelik tahminlerinirevize etti. Daha önce Fed'in Temmuz ve Aralık toplantılarında faiz artırımına gideceğini öngören UBS, bu beklentisini Haziran ve Eylül ayları olarak revize etti.

Günün önemli şirket haberleri 18/05/2017

 

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 18/05/2017

 

ABD'de stoklar azaldı, petrol fiyatı yükseldi

 

Trump endişesiyle yükselen Altın yatayda

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KARTALAĞABEYLİ19 Mayıs 2017 00:03

    ULENN HALA ANLAMAYAN VAR MI?BU ÜLKENİN BORÇ YÜKÜ TİÇARİ..İŞAAT VE EMLAK SEKTÖRÜNE DAYALI.GENELDE.YANİ YATIRIM AMAÇLI

  • İYİLİĞİMİZ OLSUN .BELKİ ZIRVALAMAZLAR19 Mayıs 2017 00:02

    BUARADA DOLAR.ÇARŞAMBA SON SENANS A KADAR MİNİMM 3.70 TEST EDECEK.................AKILLANIRLAR

  • KARTALAĞABEYLİ18 Mayıs 2017 23:44

    ULENN ARTIK VAZ GEÇİN İÇ PİYASANIN BİLGİSİZ TECRÜBESİZLERİNİ KANDIRMAKDAN.ANLAMIYORMUSUNUZ KENDİNİZİ KANDIRIYOR VE ZARAR EDİYORSUNUZ

  • KARTALAĞABEYLİ..:))18 Mayıs 2017 23:40

    BANKAÇILIK SEKTÖRÜ ŞAHA KALKACAK .KAÇINILMAZ.ZATEN DİP

  • KARTALAĞABEYLİ..:))18 Mayıs 2017 23:38

    DAHA İYİ YA ZATEN VATANDAŞIN YURTİÇİ VE YURTDIŞI BORÇ YÜKÜ AKABİNDE İÇ DIŞ PİYASADAKİ YATIRIMLAR TAŞIYOR BORSAYI VE TABİİYKİ DESTEK OLUYOR....ULENN BU VATANDAŞ ALIŞMIŞ YURTDIŞINDAN PEŞİN PEŞİN BORÇ ALIP 5 YIL VS VS YILDA BORÇ ÖDEMESİ VE FİYATLANDIRMA YAPMAYA

  • borsa cı18 Mayıs 2017 22:34

    Borsanın neresiyle şaha kalkacak dönde ekonmiye bak batak halde vaybe uçuyoruzda haberimizmi yok

  • KARTALAĞABEYLİ..:))18 Mayıs 2017 20:45

    DEMEDİ DEMEYİN BU BORSA ŞAHA KALKACAK..BU YORUMUDA UNUTMAYIN...SONRA DA BEN TAHMİN ETTİM DİYEN HİSSE SENEDİ ALIP SATMAYAN KENDİNİ TEKNİKANALİZ SANANLARA DA DİKKAT..

  • K218 Mayıs 2017 19:36

    DÜŞERSE DÜŞSÜN AMA HAVADA 100 BİNLER VE DEVAMI VAR...................

  • borsa18 Mayıs 2017 18:54

    ..Emlak Bankası geri geliyormuş,Mecliste kabul edilmiş.Halkb için kötü olur mu bu haber?eğer öyleyse taban gider artık acaba??

  • KARTALAĞABEYLİ18 Mayıs 2017 18:30

    MAYISDA HİSSE SATIŞI YAPMAK MI?HANİ ESKİ DÖNEMLER OLSAYDI HAY HAY AMA.ŞARTLAR TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR.DÖVİZ/ BORSA DA ALIM BASKISINA DEVAM..

  • kriz18 Mayıs 2017 16:06

    birezilya borsası yüzde 10 düşmüş kriz boy gösterdi

  • reis18 Mayıs 2017 15:40

    reis trumpla konuştu dünya borsaları satışa geçti. yaşa reis nasılda diz çöktürdün abd ye

  • ASİ18 Mayıs 2017 13:57

    BORSA DÜŞERKEN METRO ALINIR.

  • çöküş18 Mayıs 2017 12:31

    canını seven atlasın. düşen bıçak tutulmaz diyorlar.

  • ALİ18 Mayıs 2017 12:20

    mayısta sat tatile çık formülü yine işliyor. kalanlara allahtan rahmet dilerim. dibi görene kadar faizde tatil yapalım.