E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıTrump endişesiyle yükselen Altın yatayda---

Trump endişesiyle yükselen Altın yatayda

Trump endişesiyle yükselen Altın yatayda
18 Mayıs 2017 - 08:43 borsagundem.com

Trump endişesiyle güvenli liman olarak yatımcıların alıma geçtiği altın yatay seyrediyor

Altın, ABD'deki siyasi çalkantılardan destek bularak iki haftadan uzun bir sürenin en yüksek seviyelerine yakın yatay seyrediyor.
Siyasi ve finansal belirsizlik döneminde alternatif bir yatırım aracı olarak talep gören altın ABD'de bu haftaki siyasi gelişmelerden destek buldu. ABD Başkanı Trump, hafta başında FBI Direktörü James Comey'i görevden aldı. Bunun ardından Trump ulusal güvenlik ile ilgili hassas bilgileri Rusya dışişleri bakanı ile paylaştı. Ardından basında yer alan Trump'ın federal bir soruşturmayı engellemeye çalıştığı iddiaları Trump üzerindeki baskıyı artırdı.
Altının spot piyasadaki ons fiyatı 1,263.02 dolara kadar yükselerek 1 Mayıs'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Altın dün de yüzde 2 değer kazanarak geçen yıl Haziran ayından bu yana en keskin tek günlük yükselişi kaydetmişti.Saat 08:50 itibariyle spot ons fiyatı 1259.91 dolardan işlem görüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)