E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBİST mevcut seyrini koruyabilir---

BİST mevcut seyrini koruyabilir

BİST mevcut seyrini koruyabilir
21 Mart 2017 - 09:26 borsagundem.com

Bu hafta global bazda önemli ekonomik veri olmaması nedeniyle genelde yatay veya mevcut trend içinde hafif yükseliş eğilimli seyir korunabilir

BIST 100 Endeksi Moody’s’in Türkiye’nin not görünümünü negatife çekmesine karşın gelişen ülkelerdeki yükseliş trendinin sürmesine bağlı olarak dün %0,5 artışla günü 90,902 seviyesinden tamamladı. Gelişen
ülkeler endeksi 2016 yılı 1. çeyrek dönemde son 5 yılın en düşük seviyesine gerilemesinin ardından yükseliş trendine başlamıştı. Gelişen ülkeler endeksi 2007 ve 2011 yıllarındaki en iyi dönemlerindeki
seviyelerine kıyasla hala daha düşük seviyelerde olsa da son 2 yılın en yükseğinde bulunuyor.

BUGÜN NE BEKLİYORUZ?
GLOBAL HİSSE PİYASASINDA OLUMLU SEYİR DEVAM ETMEKTE…

FED’in kademeli faiz artırımının global büyümeye zarar vermeyeceğine yönelik beklentiler ve global tahvillerden çıkan paranın kısmen hisse piyasalarına yönelmesi global hisse yükselişinin devamını sağlamakta. Sabah itibariyle Asya piyasaları ve ABD vadeli Hisse piyasaları hafif yükselişte bulunuyor. BIST 100 Endeksi Moody’s’e rağmen 90,000 seviyesi üzerinde kalmayı başararak gücünü korudu. Bu hafta global bazda önemli ekonomik veri olmaması nedeniyle genelde yatay veya mevcut trend içinde hafif yükseliş eğilimli seyir korunabilir.

BIST 30 Kontratı

Mart vadeli kontrat, BIST 30 Endeksi’ne paralel olarak günü, %0,8 yükselişle 111,425 seviyesinden tamamladı. Mart vadeli kontratın, gün içerisinde global hafif pozitif risk iştahı eşliğinde 111,000-112,000 banında hareket etmesi beklenebilir.

USDTRY Kontratı

ABD Doları/TL kontratı Moody’s kararı ile birlikte güne hafif yükselişle başlamasına karşın günü önceki gün seviyelerinde tamamladı.
Bugün USDTRY kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

ALTIN/USD Kontratı

Altın kontratı dün global altın fiyatlarındaki yükselişe bağlı olarak günü %0,3 yükselişle tamamladı.
Bugün Altın kontratının güne sınırlı düşüş ile başlangıç yapmasını beklemekteyiz.

EURUSD Kontratı

EUR/USD kontratı son dönemdeki ABD Dolarının FED faiz kararının fiyatlanmış olması sonucunda değer kaybetmesi ve Euro’nun Hollanda seçimleri sonrasında değer kazanmasına bağlı olarak yükseliş eğilimini korudu.
EURUSD yakın vadeli kontratın güne sınırlı yükseliş ile başlangıç başlamasını beklemekteyiz.

Alan Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)