E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları yükselişe devam ediyor---

Asya borsaları yükselişe devam ediyor

Asya borsaları yükselişe devam ediyor
31 Mayıs 2016 - 08:24 borsagundem.com

Asya borsaları, Fed'in faiz artırımına ilişkin beklentilerle yön bulmaya devam ediyor

Asya hisse senetleri, küresel ekonominin Haziran ayında ABD'de yaılabilecek faiz artırımına dayanabilecek denli güçlü olduğu yolundaki iyimserlikle birlikte kazançlarını genişletti ve Şubat ayından bu yana en büyük aylık kaybını bir miktar daralttı. Dolar önemli para birimleri karşısında geriledi ve 2014'ten bu yana en iyi rallisini azalttı.

Japonya ve Hong Kong hisselerindeki kazançlar, Asya hisse senetlerinin gösterge endeksinin beşinci güne taşıdığı yükselişi destekledi. Avustralya'dan İngiltere ve Endonezya'ya, para birimleri dolar karşısında yükselirken, yen bir ayın en düşük seviyesi yakınında işlem gördü. Altın son 10 günde ilk kez değer kazandı ve bir yılı aşkın sürenin en uzun düşüş dönemini sonlandırdı. ABD Hazine tahvilleri bu haftanın ilk işlem gününde değer kaybetti. ABD ham petrolü, üretim kesntileri ile birlikte değer kazandı ve son beş yılın en uzun aylık yükseliş serisini gerçekleştirmeye yöneldi.

Fed'in faiz görünümü piyasalardaki baskın konumunu sürdürüyor ve traderlari Temmuz ayında faiz artırımı olasılığını yüzde 50'nin üzerinde görmeye devam ediyor. ABD'li yetkililerin herhangi bir politika sıkılaştırmasının iyileşmesini sürdüren ekonomiye bağlı olduğunu vurgulamaya devam ederken, yatırımcılar dikkatlerini bu hafta açıklanacak olan ABD istihdam ve kişisel gelir verilerine çevirecek. ABD'de faizin artacağı beklentilerinin güçlenmesi doların Mayıs'ta güçlenmesine neden oldu ve Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu ay yüzde 3'ten falza yükseldi. Öte yandan, veriler Japonya ekonomisi hakkında iyi bir tablo çizmiyor. Bu durum, Japonya'da teşviğin artırılacağı beklentisini artırırken, yeni zayıflatıyor.

Tokyo'da CIBC World Markets Inc. sabit getirili menkul kıymetler müdürü Kazuaki Oh'E, "Haziran ya da Temmuz'da, faizi artırıcaklar," dedi ve "Ekonomi kötü durumda değil" şeklinde görüş bildirdi.

ABD'de tatil sonrası ilk iş gününde kişisel harcamalr ve kişise gelirler ve Cuma günü ise istihdam verileri açıklanacak. İngiltere piyasaları da tatil sonrası bugün işlemlere açılıyor. Singapur ve Endonezya para arzı, Tayland dış ticaret ve Hong Kong perakende satışlar verilerini açıklayacak. Hindistan'da ise gayrı safi yurtiçi hasıla verileri açıklanacak.

Tokyo'da SMBC Friend Securities Co. baş stratejisti Toshihiko Matsuno, "ABD para politikası üzerindeki odaklanma sürerken, piyasa katılımcıları ayrıca piyasanın bir sonraki yönünün ne olacağına da bakacak" dedi ve "Yatırımcılar ABD piyasalarının tatil sonrası nasıl reaksiyon göstereceğini görmek istiyoruz" şeklinde konuştu.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 12:02'de yüzde 0.5 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)