E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAsya borsaları Yellen öncesi yükseldi---

Asya borsaları Yellen öncesi yükseldi

Asya borsaları Yellen öncesi yükseldi
27 Mayıs 2016 - 07:10 borsagundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in bir sonraki faiz artırımının zamanlaması hakkında işaretler alabilmek için Yellen'a çevrildi

Asya hisse senetleri, Çin ve Japonya'da teşvik beklentilerinin desteği ile yükseldi ve çıkışını üçüncü güne taşıdı. Dolar, Fed Başkanı Janet Yellen'ın konuşması öncesi güç kazanırken, ham petrol, altın ile birlikte geri çekildi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi bir ayı aşkın sürenin ilk haftalık kazancına yöneldi. Japonya'da Topix Endeksi, Japon gazetelerinin satı vergisi artırımının erteleneceği haberlerine yer vermsinin etkisiyle bir ayın en yüksek seviyesine tırmandı. Yen, Japonya'da tüketici fiyatlarındaki düşüşün Japonya Merkez Bankası'nın rekor büyüklükteki teşviğe ek yapabileceği beklentilerini güçlendirmesi sonucu zayıfladı. Sterlin, kamuoyu araştırmalarının Haziran'daki referandum öncesi İngiltere'nin Avrupa Birliği'nde kalmasına yönelik desteğin arttığını göstermesi ile birlikte, önemli para birimleri arasında en fazla kazandıran paralardan biri oldu. Petrol haftalık kazancının bir kısmını geri verirken, altın düşüşünü sekizinci güne taşıdı.

Yatırımcı güveni, küresel hisse senetleri ve gelişen piyasa para birimlerinin Mayıs ayındaki kayıplarının bir kısmını geri alması ile birlikte, bu hafta yukarı yönde hareket etti. G7 ülkelerinin liderleri Japonya'da bir araya geldi ve krizden kaçınmak için ekonomilerinin yeterince güçlendiğini kaydettikleri bir açıklama yapmaları bekleniyor. Çin, Perşembe günü yaptığı açıklamada, büyümeyi desteklemek amacıyla gereken harcamaları finanse etmeye yönelik daha fazla borçlanmaları için potansiyeli olduğunu belirtti ve Asahi gazetesi, Japonya'nın planlanan satış vergisi artışının erteleneceğini kaydetti. Fed Başkanı Janet Yellen'ın bugün Harvard Üniversitesi'nde yapacağı konuşmada, bir sonraki faiz aratırımının zamanlamasına ilişkin işaretler verebilir.

Avrupa borsalarında yükseliş bekleniyor

Wellington'da Craigs Investment Partners özel varlık yönetimi müdürü Mark Lister, "Halen bir miktar temkinliyiz," dedi ve "Yükselişlerin piyasaları tam değerlemelere yaklaştırmasının aardından, geri çekilme için bir potansiyel var. Katalizör, işlerin çok yolunda gitmediğini bize hatırlatabilecek Çin'den bir haber ya da Brexit oylaması ya da ABD seçimleri gibi jeopolitik konular olabilir" şeklinde görüş belirtti.

Japonya'da çekirdek tüketici fiyatları Nisan ayında, önceki aya benzer şekilde, yüzde 0.3 düştü. Tayvan, birinci çeyrek büyüme rakamını güncellemeyi ertelemede ABD'ye katıldı. ABD'de tüketici güveni endeksi verisi açıklanacak. Kolombiya Merkez Bankası bugünkü toplantısında, enflasyonu düşürmek için, muhtemelen dokuzuncu ay üst üste faiz artıracak. ABD ve İngiltere'de finans piyasaları Pazartesi günü tatil nedeniyle kapalı olacak.

MSCI Asya Pasifik Endeksi Tokyo saati ile 11:57'de yüzde 0.2 yukarıda seyrediyordu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Tezel27 Mayıs 2016 07:33

    Bizim bistti de asya borsalarına dahil ediyorlar galiba , asya borsaları yükselince bizimkide yükseliyor.Hiç batılı olamayacağız galiba. al-sat tavsiyesi değildir