E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın yükseliş çabasında---

Altın yükseliş çabasında

Altın yükseliş çabasında
26 Mayıs 2016 - 07:50 borsagundem.com

Altın dün 1217.9 dolar seviyesini gördükten sonra yükselme çabalarını sürdürüyor

Altın, doların önemli para birimlerinin çoğu karşısında değer kaybetmesinin etkisiyle, yedi haftanın en düşük seviyesinden yükseldi ve altı günlük düşüşünü sonlandırdı.

Dün 6 Nisan'dan bu yana gün içi en düşük seviyesi olan 1217.90 seviyesine kadar gerileyen  altın 1224 seviyesinden kapandı. Açılışında 1222 seviyesini test eden ons altın dolar endeksindeki geri çekilmenin etkisi ile yükselişe geçti ve 1234 seviyesini gördü. Altın şu saatlerde yüzde 0.43 artış ile 1229 seviyesinde dengelenmeye çalışıyor.

Altın, Fed'in gelecek ay faiz artırımına gideceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesi ve buna bağlı olarak, yatırımcısın faiz ödemesi yapmayan altının cazibesinin azalması ile birlikte, Kasım ayından bu yana en büyük aylık kaybına yöneldi. Ocak 2015'ten bu yana en iyi aylık performansını gösteren Dolar Spot Endeksi Perşembe günü, momentum göstergesinin doların çok kısa sürede çok hızlı yükseldiğini işaret eden seviyeye yaklaşması ile birlikte, kaybını ikinci güne taşıdı.

Singapur'da GoldSilver Central Pte idari direktörü Brian Lan, "Değerli metallerin bir miktar yükselmesinin nedeni zayıflayan dolardı," dedi ve "Daha önce altının keskin bir şekilde düştüğünü görmüştük, bu hafif bir düzeltme" şeklinde görüş bildirdi. Lan, ayrıca, yatırımcıların Fed'in Haziran ayında faiz artırımına gidip gitmeyeceği konusunda daha fazla işaret beklediğini sözlerine ekledi.

Piyasa havası, son bir haftada, küresel ekonominin Fed'in para politikasını sıkılaştırmasına dayanabileceğine ilişkin iyimserliğin artması ile birlikte olumluya döndü. Kamuoyu araştırmaları, İngiltere halkının Avrupa Birliği'nde kalma seçeneğine desteğinin arttığını gösteriyor ve bu durum "Brexit"e ilişkin endişeleri azaltıyor. Öte yandan, emtia fiyatlarındaki artışlar deflasyon tehdidinin azalmasına neden oluyor. Ancak yatırımcı güveni halen kolayca kırılabilir ve yatırımcılar, Cuma günkü Japonya enflasyon verilerini ve Fed Başkanı Janet Yellen'ın Harvard Üniversitesi'nde yapacağı konuşmayı bekliyor. 

Petrol 50 doların üzerinde

 

UBS altının 1150 dolara gerilemesini bekliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)