E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıAltın "OPEC" sonrası zayıflayan dolardan destek aldı---

Altın "OPEC" sonrası zayıflayan dolardan destek aldı

Altın OPEC sonrası zayıflayan dolardan destek aldı
29 Eylül 2016 - 11:30 borsagundem.com

Altın, OPEC'in üretimi kısma kararı sonrası petroldeki yükselişle birlikte doların zayıflamasından destek buldu

Altın, OPEC'in son sekiz senede ilk kez üretimi sınırlama kararı almasının ardından doların kayıplarını genişletmesi sonrası yükseldi.

Spot altın dün 1324 seviyesinden kapandıktan sonra yeni günde yüzde 0.30 yükselişle ons başına 1,325.96 dolara kadar çıktıktan sonra şu saatlerde 1322.22 dolardan işlem görüyor. ABD para biriminin 10 önemli para karşısındaki seyrini gösteren Dolar Spot Endeksi Çarşamba günü düştü ve düşüşünü üçüncü güne taşıdı.

Altının gram fiyatı, yüzde 0,2 yükselişle 126,9 liradan işlem görüyor. Altının gram fiyatı dün günü 0,3 düşüşle 126,6 liradan tamamlarken, bugün yüzde 0,2 artışla 126,9 liradan alıcı buluyor. Kapalıçarşı'da çeyrek altın 209, Cumhuriyet altını 849 liradan satılıyor.

Altın 2016 yılında, üç yıl art arda düşüş gösterdikten sonra, düşük ya da negatif faizlerin talebi artırmasının desteği ile yüzde 25 ralli yaptı. Dolar, Petrol İhraç Eden Ülkeler Topluluğu'nun (OPEC) üretimi kısma konusunda karar almasının ardından, petrol üreticisi ülkelerin para birimleri karşısında değer kaybetti. Bloomberg Dolar Spot Endeksi bu çeyrekte yüzde 0.4 düşrü.

Singapur'da Oversea-Chinese Banking Corp. ekonomisti Barnabas Gan, "Açık bir şekilde, OPEC'in etkisi görülüyor. ANcak altın ile petrol arasındaki ilişki, altın ile dolar arasındaki ilişki kadar güçlü değil" şeklinde görüş bildirdi.

Altın destekli exchange traded fonlarındaki (ETF) altın varlıkları, Bloomberg'in derlediği verilere göre, Çarşamba günü 0.5 ton artarak 2,032.2 tona çıktı.

Gümüş yüzde 0.8 yükselirken, platin ve palladyum yüzde 1 prim yaptı.

Piyasalar OPEC ile hareketlendi

 

Petrol "OPEC" kararı sonrası hızlı yükseldi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)