E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaAB ekonomisi ve Euro siyasetin tehdidi altında---

AB ekonomisi ve Euro siyasetin tehdidi altında

AB ekonomisi ve Euro siyasetin tehdidi altında
25 Ekim 2016 - 12:03 borsagundem.com

Popülist siyasetin yükselişi AB ekonomisini ve Euro'yu da tehdit ediyor

BORSAGUNDEM.COM

Avrupa Birliği'nde son dönemde kurulu düzen karşıtı partiler giderek güç kazanıyor ve bu durum kıtanın ekonomosini geçmiş yıllarda görülmemiş şekilde değiştirmek şansına sahip.

İspanya ve İtalya'da popülist siyasetçiler, kısıtlayıcı maliye politikalarına ve zayıflayan sosyal güvenlik haklarına isyan ederken, Fransa ve Almanya da son dönemde parasal olarak kendi içine yönelik politikaları tartışıyor. Avrupa Birliği birleşme söylemleri politik kararları etkilerken, son olarak geçen hafta Belçika'nın Wallonia eyaleti Kanada ile ticaret anlaşmalarını sona erdirdi.

İngilizlerin Brexit kararından sonra, çeşitli ekonomistler, yatırımcılar ve şirket yöneticiler Avrupa'da sağ kanattan milliyetçi kesimlerin kıtaya ağırlığını koyacağından ve Avrupa Birliği'ni yöneteceğinden endişe ediyor.

Popülist hareketler eyaletler arası bağları giderek gererken, Avrupa Merkez Bankası bile hedef alınmış durumda. Amsterdam'daki ABN Amro Bank NV'in ekonomisti Aline Schuiling ise konuya dair açıklama yaparak, popülist partilerin genellikle tasarruf karşıtı olduğunu ama aynı zamanda Avrupa Birliği'nde ve Euro'da kalmak konusunda da pazarlığa açık olduklarını dile getirdi.

Amerikan borsası tehlikeli bölgede

 

Norveç Petrol Fonu BİST'ten 150 milyon dolarlık hisse alabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)