E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıNorveç Petrol Fonu BİST'ten 150 milyon dolarlık hisse alabilir---

Norveç Petrol Fonu BİST'ten 150 milyon dolarlık hisse alabilir

Norveç Petrol Fonu BİST'ten 150 milyon dolarlık hisse alabilir
25 Ekim 2016 - 09:46 borsagundem.com

İş Yatırım, sabah raporunda Türkiye'ye de yatırım yapan 874 milyar dolar büyüklüğe sahip Norveç Petrol Fonu'nun, yeni hisse senedi alım pragramını değerlendirdi.

Doların güçlendiği hisse senetlerinin yükseldiği ve tahvillerin değer kaybettiği küresel dalga devam ediyor. Avrupa ve Amerika’dan gelen güçlü PMI verileri büyüme ve enflasyon beklentilerini besleyerek tahvilden hisse senedine yönelişi destekliyor.
Tahvilden Hisse senedine yönelme eğilimini destekleyen bir açıklama Norveç’ten geldi. Norveç Petrol Fonu hisse senedi ağırlığını %60’tan %70’e çıkarmayı planlıyor. Bundan bize ne demeyin. Fonun büyüklüğü 874 milyar dolar ve hisse senetlerine ayrılacak ilave kısım 87 milyar dolara denk düşüyor.
Norveç Petrol Fonu 2015 sonu itibariyle Türkiye varlıklarında 890 milyon dolarlık hisse 3 milyar dolarlık tahvil taşıyor. Varlık dağılımındaki değişiklik Türkiye ağırlığının korunması durumunda hisse senedinde 150 milyon dolarlık alışa tahvilde 750 milyon dolarlık satışa yol açabilir.
Norveç Petrol Fonu’nun varlık kararındaki değişiklik dünya ve Türkiye için önemli bir sinyal. Vikinglerin açtığı yolu Samuraylar, Terracottalar, Arap atlıları izlerse tahvillerin değer kaybettiği ve hisse senetlerinin değer kazandığı mevcut konjonktür bir süre daha devam edebilir.
Ancak Norveç Devlet Fonu’nun getiri performansının çok da parlak olmadığını belirtelim. 1998 -2018 döneminde fonun yıllık ortalama dolar getirisi %5,8 oldu - 1998 yılında 30 yıllık ABD devlet tahvili %5,5 civarındaydı. Fonun varlık dağılımı ile ilgili yaptığı son büyük değişiklik 2007 yılında küresel krizden önce hisse senedi ağırlığını %40’tan %60’a çıkarmaktı.

İş Yatırım

Şirket haberleri ve tavsiyeleri 25.10.2016

 

Günün önemli şirket haberleri 25.10.2016

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)