Ana SayfaPiyasaYeni yılın ilk haftasında piyasalarda neler olacak?---

Yeni yılın ilk haftasında piyasalarda neler olacak?

1 / 3
Yeni yılın ilk haftasında piyasalarda neler olacak?
31 Aralık 2017 - 12:07 www.borsagundem.com

BORSAGUNDEM.COM – ÖZEL HABER

Güle güle 2017, hoş geldin 2018… 

*

ABD hisse senetleri gerilerken, Avrupa yıla düşüşle veda ederken, Borsa İstanbul, yılın son işlem gününde, 24 saat önce Washington ile vize krizinin çözülmesinin ardından yakaladığı tarihi çıkışını sürdürdü, yeni tarihi puana, yükselişe sahne oldu.

Gün içinde 115 bin 840 puanı gören endeks, kapanışını 115.333 puanla yaptı. Bu tüm zamanların en yüksek kapanış seviyesi olarak tarihe geçti.  

Ve borsa, geride bırakmaya hazırlandığımız 365 gün içinde, yüzde 47,60 artış ile en fazla kazandıran yatırım aracı unvanını da aldı. 

BORSA OKULU YILA İMZASINI ATTI

Borsa Okulu yılın son mezunlarını verdi. ‘Finansal Okuryazarlık’ta öncülüğünden taviz vermeyen Borsa Gündem ile Inforce işbirliğinde gerçekleştirilen ‘eğitim fırtınası’nda sermaye piyasalarına yeni bilinçli yatırımcılar kazandırıldı.  

DOLAR VE ALTIN TÜYOLARI 

Sektörün ünlü ismi Mehmet Ali Yıldırımtürk’ün Borsagundem.com’a yaptığı özel açıklamalardaki dolar ve altın tüyoları haftaya damgasını vurdu. “2018 Türkiye’de ve dünyada ‘altın’ yıl olur mu? Dolar, yükselir mi? Evet’se ne kadar yükselir? Petrol cüzdan yakar mı?” sorularının yanıtları çok okundu, çok konuşuldu. 

KRİPTO PARA FIRTINASI 

Kripto para birimlerinde önlenemez fırtına, esmeye devam ediyor. Piyasa değerleri yüzlerce milyar dolarla hesaplanıyor. Yatırım danışmanlığı şirketi Standpoint Research’ın kurucusu Ronnie Moas ise öyle bir tahminde bulundu ki adeta ‘uçtu’. Ona göre halen 200 milyar doların üzerinde olan Bitcoin’deki işlem hacmi, uzun vadede 6 trilyon dolara çıkacak. Bu da şifreli paranın tanesinin yaklaşık 360 bin dolara yükseleceği anlamına geliyor. 

Bir rüzgar da Ripple kanadından esiyor. Toplam piyasa değeri ilk kez 100 milyar doları aşan Ripple, Bitcoin'in ardından kripto para piyasalarının en büyük ikinci oyuncusu unvanını aldı.

YENİ YILDA PİYASALAR 

Yeni yılın ilk haftasına gelince… Yatırımcıları nasıl bir piyasa bekliyor?  

Yanıtları sektörün nabzını tutan ustalar veriyor.

Borsa son bir haftada toparlanma sürecinde ama düşük işlem hacimlerinin trendi tam olarak desteklemediği söyleniyor. 

İLK HEDEF 124 BİN 600 

Peki, endekste yeni bir heyecan verici hedef yok mu? Var. Borsa Gündem’e konuşan uzman, 124.600’ü işaret ediyor.  

Dövizdeki gidişat için ifadelerden biri, “Dolar yeni yıla 3.80’in altında ancak her an 3.80’in üzerine çıkabilme ihtimali olan bir çizgide girdi” şeklindi. Diğeri ise şöyle: “ Kısa vadede aşağıda 3,78-3,75 aralığı önemli bir destek konumunda. Bu seviye üzerinde kalındığı sürece yukarıda 3,90 potansiyeli devam edecektir.” 

Altında hedef değerler ise, zaman zaman dolar karşısında gerilese de 1320 ve 1359 seviyeleri… 

Petrolde ise yeni bir yükselişin ayak sesleri duyuluyor gibi…

HOŞ GELDİN 2018, MUTLU YILLAR TÜRKİYE 

Euro güçlü bir yılı geride bırakıyor, altında yükseliş sürüyor, dolar iniyor, çıkıyor, İstinye en kazançlı yatırımda zafer bayrağını göndere çekiyor. 

Evet. Haberimizin konuğu olmayan bir uzmanın dediği gibi, “Dalgalı ve ilginç bir yılı geride bırakıyoruz. Piyasalar her şeye rağmen 2017’yi mutlu geçirdi, sıra 2018’de.” 

Söz şimdi, Borsagundem.com’a yeni yılın ilk haftasında piyasaları, beklentileri anlatan Üzeyir Doğan ve Belgin Maviş’de.  

Mutlu yıllar Türkiye… 


YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)