Ana SayfaPiyasaNet kâr ve satışlar sanayide güçlü arttı---

Net kâr ve satışlar sanayide güçlü arttı

1 / 3
Net kâr ve satışlar sanayide güçlü arttı
15 Mayıs 2017 - 11:29 www.borsagundem.com

2017 ilk çeyrek bilançoları tamamlandı ve sanayi şirketleri bu dönemde 2016 ilk çeyreğe göre güçlü net kâr ve satış büyümesi elde etti. Uzmanlar, beyaz eşya, konut ve GYO, petrokimya, demir çelik ve otomotiv şirketlerinin güçlü satış hacmi, iyi net kâr ve başardı FVAOK ile ilk çeyreğin öne çıkanları olduğunu ifade ediyor, ikinci çeyrekte bu şirketlerden yine iyi sonuçlar bekleniyor.

Nisan ayını 94.655 puan ile bugüne kadarki en yüksek seviyesinden kapatan BİST-100 Endeksi, 10 Mayıs'ta kapanışını yeni rekoru olan 96.194'ten gerçekleştirdi. Yüksek betalı BİST-100'ün dünya borsalarının yükselmeye devam ettiği ve kâr artışlarının güçlü olduğu konjonktürde 100.000 psikolojik direncine kadar yükselebileceği kaydediliyor. Borsadaki bu yukarı yönlü eğilimde, geçen hafta tamamlanan 2017 yılı ilk çeyrek bilançolarının da etkili olduğu göze çarpıyor. 

BİLANÇOLARI NE ETKİLEDİ? 

İlk çeyrekte özellikle bankalar güçlü kârlılıklarıyla dikkat çekerken, sanayi şirketleri de vergi indirimlerinin, teşvik ve kampanyaların etkisiyle güçlü satış büyümesi ve net kâr artışı elde etti. Yine ihracatla döviz girdisi sağlayan şirketler, ilk çeyreği başarıyla geride bıraktı. Uzmanlar, beyaz eşya, konut ve GYO, petrokimya, demir çelik ve otomotiv şirketlerinin güçlü satış hacmi, iyi net kâr ve başarılı FVAÖK ile ilk çeyreğin öne çıkanları olduğunu ifade ediyor. 2016'da maliyet avantajı elde eden çimento sektörünün bu yıl beklentilerin altında kaldığı, enerji, havayolları, telekomda değişken döviz kurlarının baskısının hissedildiği dile getiriliyor. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)