Ana SayfaPiyasaO hissede yabancılar satışa geçti---

O hissede yabancılar satışa geçti

1 / 2
O hissede yabancılar satışa geçti
10 Mart 2017 - 08:52 www.borsagundem.com

İLK İKİ AYDA YABANCILAR SATTI

SORU- Türk Traktör’ü 86-87 TL’den almıştım. 82-83 olsun hepsini satıp bir daha borsaya girmeyeceğim. Herkese tavsiyem ütülmek istemiyorsanız borsaya sakın girmeyin. 

Behzat Ç. 

CEVAP- Türk Traktör, uzun süredir yükselen kanal içinde hareket ediyor. Uzun vadeli çıkışlarda gerçekleşen atakların ardından gelen düzeltmeler çıkışın sindirilmesi açısından olumlu olarak değerlendirilir. Aksine hiç düzeltme yaşamadan gerçekleşen çıkışların sonrasında sert kâr satışlarının gelme olasılığı artmakta. Yükselişlerin düzeltmelerle birlikte yaşanması ise uzun vadeli trendlerin sürmesine olanak tanımaktadır. Bu durum Türk Traktör için de geçerlidir. Hisse istikrarlı şekilde yükselmekle birlikte gerçekleştirdiği her çıkış dalgasını yaklaşık bir yıllık düzeltme süreci takip etmekte. Son olarak geçtiğimiz yıl, 8 Temmuz 2016 tarihinde zirve seviyesi 89,60 TL’yi test etti ve ardından tekrar bir düzeltme hareketi geldi. Şimdilerde de 81 TL’nin üzerinde işlem görüyor. Düzeltme hareketi henüz sonlanmasa da hisse, uzun vadede yükselişini koruyor. 

Şirketin mali yapısı da çıkış trendinin sürmesine uygun. Son açıkladığı 2016 yıl sonu bilançosuna göre hem kârında hem de gelirinde artış gözleniyor. Fiyat kazanç oranı da 11,74 olan sektör ortalamasının altında bulunuyor. Ancak yabancı satışları henüz sonlanmış değil. Hissede ciddi bit ağırlığı bulunan yabancıların satışlarını sürdürmeleri düzeltme hareketinin de uzamasına yol açıyor. Takas verilerine göre 2016’da yabancılar ağırlıklı olarak sattı. 2017’nin ilk iki ayında da yaklaşık 10 milyon dolar tutarında net satış gerçekleştirildi. Bununla birlikte 24 Şubat 2016 itibariyle halka açık kısım içindeki yabancı payı yüzde 67,43 seviyesinde bulunuyor. Yabancıların satışlarının durması çıkış yönlü hareketi rahatlatacaktır. 

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim10 Mart 2017 14:16

    kardeşi,m yabancılar gelin sarkuysana beleş..hem 10 milyona 3 milyarlık hammadde satın almanın cazibesini yaşarsınız...

  • muhasebeci 10 Mart 2017 12:47

    behsat ç ye katılıyorum benim elimde yok ama sende nerdeyse zirvede almışşsın kağıdı Borsada yatırım yapmak istiyorsan orta ve uzun vadeli yatırımcı olacan yoksa çerez olursun

  • behsat ç ye10 Mart 2017 12:18

    arkadaşım ttrak gibi hissen olmuş yemede yanında yat derler al satçıysan gidersin tabi 4 senedir elimde hiç zarar ettirmedi