Ana SayfaPiyasaO hissede yabancılar satışa geçti---

O hissede yabancılar satışa geçti

2 / 2
O hissede yabancılar satışa geçti
10 Mart 2017 - 08:52 www.borsagundem.com

ÇIKIŞ POTANSİYELİ BULUNMUYOR

SORU- Çoğu düşen yükselen hisselerde sebeplerini araştırıyorsunuz ve yazıyorsunuz. Bimeks’te yaşanan 7-8 aylık düşüşle ilgili ne şirket açıklama yapıyor nede siz araştırıyorsunuz. A gurubu hisse olmasına rağmen bu sert düşüşlerin altında yatan sebep nedir? İşlemler inceleniyor mu? Lütfen biz Bimeks mağdurları için konuyu araştırın. 

Ali Demirel 

CEVAP-Nisan 2011’de borsaya gelen Bimeks, halka açıldığı günden başlayarak geriledi. Hisse, 2013 yılında bir ara yükselse de bu çıkış pek kalıcı olamadı. 9 Mart 2016 günü düzeltilmiş verilerle en yüksek 2,46 TL’yi test etti ve sonra tekrar geriledi. Yaşanan düşüşle birlikte nominal değerinin altında kayan hisse, şimdilerde 68 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. Gelinen seviye itibarıyla taban oluşturmaya çalışmakla birlikte satış baskısının devam etmesi halinde düşüşün sürmesi şaşırtıcı olmayacak. 

Gerçekleşen düşüşe rağmen fiyat kazanç oranı 53,56 seviyesinde bulunuyor. BIST 100 Endesine dahil hisselerin fiyat kazanç ortalaması 12,85 göz önüne alındığında hayli yüksek kaldığı gözlemekte. Yaşanan fiyat düşüşüne rağmen f/k oranının yüksek kalması çıkış olasılığını düşürdüğü gibi hisse üzerinde baskıya neden olmakta. Hissenin fiyat kazanç oranının yüksek kalmasında şirketin zarar açıklamasının etkisini göz ardı etmemeli. 2016’nın altı aylık bilanço döneminde gerçekleşen zarar dokuz aylık faaliyet döneminde de devam etti. Bu olumsuzluk hissenin tutunma çabasının zayıflamasına neden olurken yerini tekrar düşüş ivmesine bırakmasına neden oldu. Aynı temponun devam etmesi halinde şirketin yıl sonu bilançosunda da zarar açıklaması şaşırtmayacaktır. 

Mali performansı zayıf firmaların hisselerinin değer kaybetmesi olağan bir sonuç olup kâr eden şirketlerin takip edilmesi aynı zamanda kazanç potansiyelini artıracaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • selim10 Mart 2017 14:16

    kardeşi,m yabancılar gelin sarkuysana beleş..hem 10 milyona 3 milyarlık hammadde satın almanın cazibesini yaşarsınız...

  • muhasebeci 10 Mart 2017 12:47

    behsat ç ye katılıyorum benim elimde yok ama sende nerdeyse zirvede almışşsın kağıdı Borsada yatırım yapmak istiyorsan orta ve uzun vadeli yatırımcı olacan yoksa çerez olursun

  • behsat ç ye10 Mart 2017 12:18

    arkadaşım ttrak gibi hissen olmuş yemede yanında yat derler al satçıysan gidersin tabi 4 senedir elimde hiç zarar ettirmedi