Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar kurunda düzeltme hareketi olabilir---

Dolar kurunda düzeltme hareketi olabilir

1 / 4
Dolar kurunda düzeltme hareketi olabilir
10 Ekim 2017 - 10:27 www.borsagundem.com

Ham Petrol Fiyatları $50 Seviyelerinde Dengelenme Çabasında

Geçen hafta ABD Ham petrol ihracatının artışı rekor seviyeye ulaşarak, küresel arz fazlasının süreceğine ilişkin endişeleri artırmaya devam ettirdi. Petrol fiyatlarında ki son üç haftalık sert yükselişin ardından geçen haftaki düzeltme süreci tüm haftaya yayılarak devam etti. 

Geçtiğimiz ay petrol fiyatları küresel talebin artmakta olduğuna ilişkin işaretlerin etkisi ile yükselişi eğilimi içerisindeydi. Geçen yıldan bu yana arz fazlasını önlemek için OPEC öncülüğündeki üretim kısıntıları devam etmekte. 2018 Mart ayında bitecek olan anlaşma için Rusya şimdiden üretim kısıntısına devam etme niyetini gösterdi. Ancak ABD Petrol sondaj kulesi sayısında düşüş olmasına rağmen. ABD üretimi arttırmaya devam ediyor. Haftalık verilerde, 2 kule daha hizmet dışı kalarak sondaj kule sayısı 748’e düşmüş durumda. Fakat ABD Enerji Enformasyon İdaresinin (EIA) açıkladığı verilere göre ABD’nin Ham petrol üretimi günlük ortalama 14bin varil artışla 9.56 milyon varile ulaşmış durumda.


ABD Ham petrol üretiminin bu yıl ortalama 9.3 milyon gelecek yıl ise 9.8 milyon varil olması öngörülmesine rağmen, ABD üretimi günlük ortalama limitlerinin üzerinde üretim yapmaya devam ediyor. Geçen haftaki sert düzeltme sonrası bu hafta daha dengeli bir piyasa izleyebiliriz. Son 1 aydaki yükseliş sonrası fiyat genel düzeyinin $50 civarında dengelenmesi beklenebilir. ABD WTI Ham Petrol fiyatlarında Eylül ayında görülen $52.80 zirvesi sonrası fiyatları bu haftaya $49.30 seviyesinden başlıyor. Toparlanmalarda $49.71 ve $50 fiyat seviyelerine doğru bir hareket oluşması beklenebilir. Aşağı tarafta ise haftanın desteği $48.50 olarak izlenmeli.

Brent Petrol tarafında ise son 10 günlük reaalizasyon hareketinin devamında yükselen kanal desteklerine kadar geri çekilmiş durumdayız. $54.80 seviyesi bu hafta izlenecek önemli yükselen kanal desteği olarak takip edilecek. 22GHO sınırında işlem gören Brent Petrol fiyatlarının $55.60 desteğini baz alarak yeniden $56.50 fiyat seviyelerine doğru hamle yapması beklenebilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)