Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıDolar kurunda düzeltme hareketi olabilir---

Dolar kurunda düzeltme hareketi olabilir

4 / 4
Dolar kurunda düzeltme hareketi olabilir
10 Ekim 2017 - 10:27 www.borsagundem.com

Altında Uzun Vadeli Düşüş Görülebilir

Altında yaklaşık 1 aydır düşüş trendi sürüyor. Özellikle K.Kore gerginliğinin azalması dolarda toparlanmaya neden oldu. Aynı zamanda Fed’in faiz politikasının şekillenmeye başlaması altında satışları beraberinde getirdi. 

Piyasanın yakından takip ettiği Fomc toplantılarında piyasa beklentisine paralel eylül ayı pas geçildi. Yellenin açıklamalarında ise faiz atışının Aralık ayında olabileceğine yönelik işaretlerin bulunması ve piyasa fiyatlaması altında geri çekilmelere neden oluyor. Kısa vadeli dalgalanmanın devam edebileceği altında uzun vadeli olarak olası Aralık ayındaki faiz artırımın canlı kalması satış baskısının devam etmesine neden olabilir. Gerekçelerine baktığımızda Abd verilerinin olumlu gelmesi referans olabilir. Son gelen Tarım dışı istihdam verisi beklenti altında kalsa da ortalama saatlik kazançlardaki %0.5 artış dolara değer kazandırdı ve güvenli limanlarda çıkışlar altındaki düşüşün devam etmesine neden oldu. 

Abd tarafından gelecek verilerin beklenti üzerinde gelmeye devam etmesi ve aralık ayına kadar faiz artışı beklentisinin canlı kalabileceğini düşünürsek altın fiyatlarını baskılamayı sürdürebilir ancak küresel piyasada oluşabilecek siyasi gerginlikler tepki alımlarıyla beraber ara yükselişlere neden olabilir. İşlem stratejilerini kısa ve uzun vadeli ayırmak fayda sağlayabilir. Uzun vadeli pozisyonlarda düşüş yönlü eğilim daha ağır basabilir. Kısa vadeli pozisyonlarda ise sert düşüşlerde tepki alımları ve güvenli limanlara oluşabilecek talepler alım fırsatı oluşturabilir. Ancak yukarı yönlü pozisyonların uzun süre açık kalmamasına dikkat etmekte fayda var. 

Altında teknik olarak uzun vadeli kanal içerisinde yükseliş devam ederken 1240 seviyesi altında haftalık kapanışlar yapmaya başlanması 200 günlük hareketli ortalamanın da altına sarkmasına neden olacak ve uzun vadeli düşüş trendine girmesine neden olabilir burada 1241 seviyesi hedef alınabilir. Ortalamalara yakın fiyatlanan altında kısa vadeli destek noktaları ise 1278 ve 1267 seviyeleri olabilir; altına sarkma durumu görülürse 1260 seviyesi takip edilebilir. Yükselişlerde ise 1290 seviyesi direnç oluşturabilir olası kırılma durumunda 1295 ve 1300 seviyesi test edilebilir. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)