Ana SayfaPiyasaBorsaya geldiği günden beri kaybettiren hisse---

Borsaya geldiği günden beri kaybettiren hisse

1 / 2
Borsaya geldiği günden beri kaybettiren hisse
07 Mart 2017 - 08:22 www.borsagundem.com

ZARARDAN KURTULMALI

SORU- Martı GYO’nun genel kurul sonrası yönü ne olur acaba? 

Turan 

CEVAP-Eylül 2010’da borsaya gelen Martı GYO’nun düzeltilmiş verilere göre ilk işlem fiyatı 1,33 TL’ye denk geliyor. Hisse, borsaya geldikten sonra sürekli geriledi ve nominal değerinin altına kaydı. Ekim 2016’da ise en düşük seviyesi 33 kuruşa kadar indi. Sonrasında bir miktar yükselse de şimdilerde 38 kuruşun üzerinde tutunmaya çalışıyor. 

Martı GYO’nun mali yapısı incelendiğinde kâra dönemediği gözleniyor. 2015 yılında zarar eden firmanın son açıkladığı 2016 yılı dokuz aylık bilançosunda da zarar sürüyor. Son çeyrekte önemli bir gelişme yaşanmaması halinde yıl sonu bilançosunda da zarar etmesi kaçınılmaz. Ticari performansının zayıflığı hissenin fiyatına da olumsuz yönde yansıyor.  

Firma, 2016 yılına ilişkin olağan genel kurul toplantısını 6 Mart 2017 tarihinde gerçekleştirdi. Şirketin gerçekleştirdiği olağan genel kurul toplantısının gündeminde özel bir madde yer almıyor. Bu itibarla toplantıya bağlı hissede bir hareket beklemek için neden bulunmuyor. Bu aşamada hisseyi harekete geçirecek olan firmanın kârlı bir yapıya dönüşeceğine dair güçlü sinyaller alabilmek. Neticede bir hissede pozisyon alabilmek için her şeyden önce firmanın kârlı bir yapıya sahip olduğunu ve bu kârı sürdürdüğünü görebilmek şart. Eğer firma bu nitelikte değilse arada spekülatif çıkışlar olsa da istikrarlı bir yükseliş gözlenmeyecektir. Martı GYO için de benzeri bir durum söz konusu. 

Zarar eden firmalar yerine güçlü ve kârını artıran şirketlerin takip edilmesi daha yerinde bir yaklaşım olacaktır.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)