Ana SayfaPiyasaSonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın---

Sonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın

1 / 3
Sonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın
22 Ağustos 2016 - 13:41 www.borsagundem.com

Son zamanlarda hareketli dönemlerden geçen piyasaları sonbaharda da yoğun bir gündem bekliyor. Uzmanlar, BİST-100'de 70.000'e yakın rakamların 'kademeli alım firsatı' oluşturabileceğini belirtiyor.


Yaz döneminin sonuna ilerlerken yurtiçi ve yurtdışında yoğun gündem maddeleri piyasaların hareketli bir sonbahar geçireceğine ilişkin ipuçları veriyor. FED’in faiz artışlarına ilişkin beklentiler global piyasaları şekillendirirken, son açıklanan FOMC (ABD Federal Rezerv Açık Piyasa işlemleri Komitesi) toplantı tutanakları yılın geri kalanında birden fazla faiz artırımının pek mümkün görünmediğine işaret ediyor. Piyasa oyuncularının çoğunluğu ABD Başkanlık seçimleri öncesinde FED’in faiz artırımına yönelmesini beklemiyor. Fakat zayıflayan makro verilerin toparlanması halinde, aralıkta gerçekleştirilecek toplantıda faiz artış kararının büyük sürpriz olmayacağı da belirtiliyor. ABD Başkanlık seçimleri de dolar kuru başta olmak üzere birçok dinamik üzerinde etkisi olabilecek potansiyele sahip.

NELER TAKİP EDİLECEK?

Yurtiçinde ise 15 Temmuz sonrasında başlayan ekonomiyi canlandırma paketleri çalışmalarının sonuçları ve ekonomiye etkileri takip edilecek başlıklar arasında gösteriliyor. Yatırımcıların bu paketlerden daha fazla yararlanacak sektör ve şirketlere yatırım yapmasının iyi bir strateji olacağı da uzmanlar tarafından belirtiliyor. Önümüzdeki süreçte uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları da Türkiye’nin notunu gözden geçirme sürecinde olacak. Ayrıca siyasi kesimden gelecek yeni açıklamalar, TCMB, BDDK gibi resmi kurumların alacakları önlemlerin de piyasaları etkileme potansiyeli mevcut. 9 Ağustos’ta Putin ile yapılan görüşmenin, Rusya ile normalleşme yönünde ilerleyen süreçte Türkiye’yi ve endeksi olumlu etkilemeye devam edeceği belirtiliyor.

“Türkiye’nin ihracatının büyük kısmını oluşturan AB ülkeleri ve özellikle Almanya ile Rusya ve İngiltere’deki ekonomik gelişmeler Türkiye piyasalarını büyük oranda etkileyecek” diyen Destek Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen’e göre, bu ülkelerin düşük büyüme hızında kalması ya da durgunluğa girmesi, borsayı yatay seyre sokabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)