Ana SayfaPiyasaSonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın---

Sonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın

3 / 3
Sonbahar gelmeden pozisyonunuzu alın
22 Ağustos 2016 - 13:41 www.borsagundem.com

YATIRIMCILARA TAVSİYE

Sonbahar döneminde şirketlere ait altı aylık finansal durum raporlarının gelmiş olmasıyla yıl sonu kârlarına yönelik tahminler yapılabiliyor. Böylece bu dönemde yatırımcıların yıl sonu kâr beklentisi yüksek şirket hisselerini tercih ettikleri görülüyor. Bu davranışın rasyonel olduğunu belirten Reel Kapital Menkul Değerler Araştırma Uzmanı Enver Erkan, yatırımcılara ‘şirketlerin temettü verimine de dikkat etmeleri’ yönünde tavsiyede bulunuyor. “Şirketin kâr etmesi tek başına yeterli değil” diyen Erkan, kârını yatırımcısıyla ‘düzenli’ şekilde paylaşan şirketlerin tercihlerde öne çıkabileceğinin altını çiziyor. Ayrıca BİST-100 Endeksi’nden daha iyi performans gösteren şirketlere de öncelik verilebileceğini kaydediyor.

BIST 100’de 70.000’e yakın rakamların kademeli alım fırsatı oluşturacağını düşünen Gedik Yatırım Araştırma Uzman Yardımcısı Onurcan Bal, değerlendirme esnasında temel analiz yapılırken mevsimsellik etkisinin de dikkate alınması ve hisseyi nasıl etkileyeceğinin ortaya konulması gerektiğini kaydediyor.

Destek Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Mergen ise endeks olarak kısa vadede 74.000-84.000 bandında hareketlilik olabileceğini düşünüyor ve bankalar, holdingler, THY, Erdemir, Petkim, Tüpraş, cam ve otomotiv şirketlerini tavsiye ediyor.


ORTA VADE YATIRIM İÇİN MEVCUT SEVİYEMAKUL

Yatırım Finansman Araştırma Müdürü Mehmet Akif Daşkıran

Yılın ikinci yarısında likiditeyi arttıracak önlemlerin yanı sıra, faizlerin düşmesi için de çalışmalar sürecek. Bu nedenle otomotiv ve gayrimenkul sektörleri canlı kalmaya devam edecek. Kredi kartı sınırlamalarının yumuşatılması teknoloji perakendecilerini olumlu etkileyebilir. Sanayi şirketleri için ise kapasite yatırımı yapmayı planlayanlar teşvik mekanizmasını fırsat olarak değerlendirebilir. Ayrıca doğalgaz fiyatlarına gelebilecek indirim enerji maliyeti yüksek olan cam, çimento ve enerji sektörlerini olumlu etkileyecek. BİST 100 Endeksi gelişmekte olan ülkelere göre cazip iskontalarla işlem gördüğünden orta vadeli yatırımcılar için mevcut seviyelerin makul olduğunu düşünüyoruz.

(GÖZDE YENİOVA – CEREN ORAL / EKONOMİST)

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)