E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisMetin Ayışık'a yeni görev---

Metin Ayışık'a yeni görev

Metin Ayışık'a yeni görev
25 Şubat 2015 - 10:20 borsagundem.com

Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği yeni dönem Başkanı T. Metin Ayışık oldu

Borsa Aracı Kurumları Yöneticileri Derneği (BAKYD)’nin yeni dönem Başkanlık görevine sektörün deneyimli isimlerinden Gedik Yatırım Genel Müdürü T. Metin Ayışık getirildi. 
   
Yatırım kuruluşlarının da desteğini alarak Türkiye Sermaye Piyasası’nın gelişmesine en iyi seviyede katkı sağlamak amacı ile kurulan BAKYD, sektörel araştırmaları desteklerken seminerler, paneller, yayınlar düzenleyerek finansal okuryazarlığa katkı sağlamak gayretindedir. Türkiye Sermaye Piyasası’nın gelişimi açısından önemli değişimlerin yaşanacağı bu dönemde daha aktif rol üstlenmeyi hedeflediklerini ifade eden BAKYD Başkanı T. Metin Ayışık açıklamasında, “2015 yılı Sermaye Piyasasında çok önemli değişimlerin yaşanacağı bir yıl olacaktır. Bir taraftan Sermaye Piyasası mevzuatında çok önemli değişiklikler yapıldı yeni tebliğler devreye girdi. Piyasalarda Kalite, güven eksikliği ve sektörün büyüyememesi sorunlarının üzerine gidiliyor. Yatırım Kuruluşlarının sermaye büyüklükleri artıyor ve Yatırım Bankacılığına doğru yol haritalarını çizmeleri bekleniyor. Borsa İstanbul teknolojisini Nasdaq ile yeniliyor ve yeni stratejik ortaklıklara hazırlanıyor. Ülkemizdeki düşük tasarruf oranlarının nasıl aşılacağı üzerine çalışmalar yapılıyor. Yatırım fonlarının Elektronik fon pazarında tüm yatırımcıların kolayca ulaşmasına imkan veriliyor. Halka arzlarda kalite konusunda titiz davranılıyor yatırımcı korunuyor. Sermaye piyasası kuruluşları elele finansal okuryazarlığı geliştirmek için aksiyon alıyorlar. Sonuçta her zamankinden daha fazla Yatırımcı odaklı bir dönemin başladığını söyleyebilirim. Sermaye Piyasasının yatırımcılardan sonra en önemli bileşenlerinden, yatırımcılarla sürekli iletişimde olan ve onlara değer katmak için çalışan Yatırım Kuruluşları için çok önemli bir dönemeçteyiz. Bu dönemde Derneğin önemi daha da artmıştır. Derneğimiz yatırımcıların menfaatlerini ön planda tutacak şekilde ve dernek olmanın verdiği bağımsızlıkla, Sermaye piyasası ve bu piyasanın önemli mali kuruluşlarından Yatırım Kuruluşlarının geliştirilmesi, menfaatlerinin azami şekilde savunulması için uğraş verecektir. Bu amaçla ilgili Sermaye piyasası kuruluşları nezdinde aktif girişimlerde bulunacak, ilgili mercilere ve özellikle de kamuoyuna görüşlerini düzenli olarak iletecektir. Derneğimiz, tüm yatırım kuruluşlarına eşit mesafede ve görüşlerini alarak çözüm üretecek aksiyonlar alacak ve kısmi, dar, geniş yetkili yatırım kuruluşlarının ve yöneticilerinin derneğe katılımını artırarak sektör profesyonellerinin de değerli katkıları ile sermaye piyasamızın gelişimi için azami gayret içerisinde olacaktır” dedi.
   
28 yılı aşkın süredir sektörün önde gelen aracı kurumlarında genel müdür yardımcısı ve ardından genel müdür olarak görev yapan, halen Gedik Yatırım’da Genel Müdürlük görevini sürdüren T. Metin Ayışık, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkanı, Türkiye Sermaye Piyasası Aracı Kuruluşlar Birliği Başkan Vekilliği, Türkiye Vadeli İşlemler Borsası Yönetim Kurulu Üyeliği, Sermaye Piyasası Lisanslama ve Eğitim Şirketi Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği de yapmıştır.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BAKYD ..25 Şubat 2015 12:44

    Yeni yönetim kimlerden oluşuyor acaba ?. Birlik yapısında hiçbir Aracı Kurum temsilcisi yok , tutunulacak tek dal burası kaldı ..