E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisİşte Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi---

İşte Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi

İşte Bilal Erdoğan'ın yeni gemisi
21 Aralık 2012 - 09:12 borsagundem.com

Başbakan Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan, bir 'gemicik' daha satın aldı

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın, ortağı Mecit Mert Çetinkaya ile kurduğu MB Denizcilik şirketi bir gemi daha satın aldı. Gazeteport'un haberine göre, Eternal Confidence (Sonsuz Guven) adlı gemi, “Misuga Kaiun” adındaki bir Japon’dan alındı. 170 metre uzunluğunda, 23 metre genişliğindeki kuru yuk gemisi Eternal Confidence, 17953 Gros Ton ağırlığa sahip.
Denizhaber.com sitesinin, 2 Kasım tarihli haberinde, “Eternal Confidence, Türk armatöre satıldı” denilmiş ancak satın alan şirketin adı belirtilmemişti. Gemiyi satın alan şirketin Bilal Erdoğan’a ait olduğunu ortaya çıktı.
TÜRK BANDRASINA BUGÜN GEÇİYOR
MB Denizciliğin 10,5 Milyon Amerikan Doları’na, Japonya’da satın aldığı Eternal Confidence, İstanbul Liman Başkanlığı tarafından “SAKARYA” adıyla tescillendi. Aydınlık gazetesinin haberine göre gemi, Deniz Ticaret Odası’nda bugün, Türk bandrasına geçecek. Gemiye, Çin Denizi’nde Türk bayrağı çekilecek. Eternal Confidence, eski sahibi tarafından Panama bandıralı olarak işletiliyordu.
ÇİN DENİZİ’NDE
2002 yılında Japonya’nın Shkoku Tersanesinde inşa edilmiş olan handysize dökme yük gemisi Eternal Confidence’nin, 5 ambarı bulunuyor. 4x30 ton kreyni bulunan gemi 29.905 DWT’luk., Bilal Erdoğan’ın ortağı olduğu MB Denizcilik şirketinin personeli tarafından bir Çin limanında teslim alındı. Ealift Maritime SA adlı Japon şirketinden alınan gemi, şu anda Çin Denizi bölgesinde bulunuyor.
ŞİRKETİN TAMAMI BİLAL ERDOĞAN’A GEÇTİ
Bilal Erdoğan, 12 Mart 2012 tarihinde sermaye artışına giderek ortağı Mert Mecit Çetinkaya’nın elindeki hisseleri aldı. Bilal Erdoğan, şirketin yüzde 99 hissesine sahip oldu. Ancak geminin işletmeciliğini eski ortağı yapmaya devam ediyor. “Üsküdar Salacak Mahallesi İskele Caddesi No:14 adresinde bulunan MB Denizcilik’in bünyesinde bulunan SAFRAN-1 gemisi aynı adreste bulunan Üsküdar Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Mecit Çetinkaya ve oğlu Mert Mecit Çetinkaya’ya ait Manta Denizcilik Şirketi tarafından işletiliyor.
YENİ GEMİNİN ÖZELLİKLERİ
*IMO numarası, 9257199
*Geminin çağrı işareti HOJT. Çağrı işareti, gemicilikte iletişimde ve yazışmalarda kullanılan kodu olarak açıklanabilir.
*MMSI numarası: 354686000 (MMSI, Maritime Mobile Service Identity, gemilerin dijital iletişimlerinde kullanılan 9 rakamlı tanımlayıcı kimlik numarası).

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • 18 Şubat 2013 02:37

    SİGARAYA ZAM GELİR İÇME.BENZİNE ZAM GELİR BİNME.YAKINDA EKMEĞE ZAM GELİR ONUDA YEME DER BUNLAR.BUNLARA GÖRE İNSANLAR KÖLE......

  • 18 Şubat 2013 02:34

    YE KÜRKÜM YE HU ALLAH HU ALLAH...İNSANLARI KÖLELEŞTİRİP KENDİLERİ SEFA SÜRÜYOR YAZIK...H.A.R.A.M OLSUN.........

  • latif latif25 Aralık 2012 00:07

    karamanın koyunu iktidardan düşünce çıkacak pis kokuların oyunu... (mevki ve makam sahibi olmuş siyasetçilerin birinci dereceden yakınları asla ticaret yapmamalı... mutlaka haram karışır)

  • maraz24 Aralık 2012 11:55

    YA ALLAHH BİSMİLLAH.

  • cüneyt annan 22 Aralık 2012 18:14

    bizim bilal daha çok gemicik alır

  • cüneyt annan22 Aralık 2012 18:13

    bal tutan parmağını fazlasa yalar her devirde varmış

  • baban sağolsun22 Aralık 2012 17:02

    allah verdikçe veriyor elhamdülillah

  • Eryasan22 Aralık 2012 16:04

    Tarafli ve karıştırdığı manşetlerinden birini tekrar armişsiniz. Biz bu ülkede nebasbakanlar, necumhurbaskanlari gördük. Halkbankasinin, ziraat bankasının nasıl peskescektigini biliyoruz. Borsagundemin manşetinde buram buram tahrik kokuyor. Darbelere paşaların nasıl milyarder olduğunu ne çabuk unuttunuz. başbakanın cocuğu is adamı olamaz mı. burası Hindistan değil kas sistem ile yasamıyoruz. Hakında birdav,zimmetinebirparagecirme davası var mı. Meydanı boş bulan atıyor. Kim Bilal Erdoğan'ı,gar da gazinoda gormuş. ZAVALLI yorumcular. yorum yazarken biraz aklınızı ve vicdanınızı kullanın. Yorumlarımızdan tek anladığım sürü psikolojisini net goruyorum

  • Eryasan22 Aralık 2012 11:20

    Tarafli ve karıştırdığı manşetlerinden birini tekrar armişsiniz. Biz bu ülkede nebasbakanlar, necumhurbaskanlari gördük. Halkbankasinin, ziraat bankasının nasıl peskescektigini biliyoruz. Borsagundemin manşetinde buram buram tahrik kokuyor. Darbelere paşaların nasıl milyarder olduğunu ne çabuk unuttunuz. başbakanın cocuğu is adamı olamaz mı. burası Hindistan değil kas sistem ile yasamıyoruz. Hakında birdav,zimmetinebirparagecirme davası var mı. Meydanı boş bulan atıyor. Kim Bilal Erdoğan'ı,gar da gazinoda gormuş. ZAVALLI yorumcular. yorum yazarken biraz aklınızı ve vicdanınızı kullanın. Yorumlarımızdan tek anladığım sürü psikolojisini net goruyorum

  • SELAN OLSUN milletimize.22 Aralık 2012 00:56

    Eğer haramparaylan bu işler çevrilmişse ALLAHTAN dilerim o aldığı gemi yüküylen beraber BATSIN.ağer helal paraylan yapıyorsa allah daha çok versin derim .ama bana sorarsanız bu rakkamlar öyle küçük rakkamlar değil ben bu güzelülkemizin başına gelipte milletine söz veren sözünü tumayıpta bu lkenin çalışan evlatlarının paralarını çalıpta gayri meşru nekadar zengin varsa kıyamet günübu millet mutlaka hesap soracaktır ve haklarınıda HARAM edecektir.bizler bu dünyada yaşıyorsak sadece yaradam için kıyamet gününde MAHŞERDE ızdırap çekmemekiçin yaşıyoruz ama hırsızlığın sonu çok kötüolacak yaradan yüce ALLAH ccne diyor bana neylen gelirseniz gelin affederim AMA sakın KUL hakkıylan gelmeyin diyor.şimdi ise KUL HAKKINI yiyen düşünsün.

  • mide fesadı olacak nerdeyse21 Aralık 2012 18:57

    ferit de ha bire lahmacuncu,kebabçı,simitçi ne bulduysa alıyor nerden buldun diye sorsanıza be kardeşler.

  • bakkal hüseyin de aldı21 Aralık 2012 15:08

    bizim bakkal hüseyin'de yeni doblo aldı...kazıkçı mıdır nedir? kimse yazmıyor,borsacı olsa ne yazardınız aslında :)

  • konu dışı ,olması gerek budur aslında.21 Aralık 2012 09:58

    bakın çocuklar size hiç nişan,düğün,veya önemli kişilerden şahsi hediyeler gelmedi mi.gelenler ise bozdurulup ülkeye faydalı işler yapılıyorsa size ne.takılar,boşa kolda,kasadaki ziynetler,altın paralar,kuyumlar nakde çevriliyor ve ekonomiye katılıyorsa neden eleştiriliyor ki.her ailede bu tür hediyeler nakde çevrilmeli ve ekonomiye katılmalı ki işsizlik önlensin.

  • fikri21 Aralık 2012 09:38

    nazar etme ne olur çalış seninde olur.... ne yani iş yapmıyacak mı adam..başbakanın oğlu diye nedir kardeşim bu.. ayıp ayıpppp

  • eczacı bülent21 Aralık 2012 09:35

    kıskanmayııın çalışın sizin de olur.

  • fuat GÜNDÜZ21 Aralık 2012 09:22

    Bu gemileri birleri alıp Ticarette mutlaka kullanacaktırlar. yATLAR ALIP ZEVKÜ SAFAMI YAPIYORLAR YOKSA TİCARETMİ YAPIYORLAR BNELKİ BU YAZIYI YAZANLARIN PATRONLARININ NELERİ VAR NELERİ ONLARI YAZIN. vAZ GEÇİN ÜLKEYE HİZMET EDENLERİ ELEŞTİRMEYİ. bİR DEFASINDA YAZMIŞTINIZ YA vay TAYİP VAL VİLLARA BAK DİYE Bırakın şu servet düşmanlığı Maxsit kafaları ülkeye bir hişzmet çivisi çakmaya çalışın yeter

  • zeki osmanoğlu21 Aralık 2012 09:20

    boş işlerleuğraşmayın bize nasıl kazandıracaksınız ona bakın sizin işiniz dedi kodu olmamalı bu yorumu yayınlamayacağınızı biliyorum.

  • borsacı21 Aralık 2012 03:08

    sn. başbakan br tv kanalında "herkezin böyle gemisi olabilir" demişti!! Kimsenin gözü kalmasın, sizde alın!!

  • waybe20 Aralık 2012 23:24

    waybe...siyeset bittimi gemicikde gider. hep öyle oldu... Amin. bismillah.

  • yahu20 Aralık 2012 23:02

    sende calis sendede olsun gözü olanin gözü delinsin.

  • 20 Aralık 2012 21:28

    grosston hacim birimidir ağırlık değil