E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulis“ABD hisselerinde yeni bir kriz eşikte”---

“ABD hisselerinde yeni bir kriz eşikte”

“ABD hisselerinde yeni bir kriz eşikte”
31 Temmuz 2014 - 20:41 borsagundem.com

Mark Cook’a göre, ABD hisse piyasalarında 12 ay içinde yüzde 20 veya daha büyük bir düşüş yaşanacak.

2007’deki dünya mali krizi de dahil son üç büyük krizi öngören efsanevi yatırımcı Mark Cook, ABD hisse piyasalarının 12 ay içinde yüzde 20 veya daha büyük bir düşüşe maruz kalacağını söyledi. Ünlü trader, piyasaların ne zaman çökeceğine ilişkin kesin bir tarih vermedi. Cook’un Cumulative Tick adlı endeksi bir trendin yaklaşık kırılma anını tahmin ediyor. Ancak piyasa en güçlü sinyaller sonrasında bile büyümeye ve rekorlar kırmaya devam ediyor.

Cook’un 1986’da yarattığı Cumulative Tick endeksi, kısa vadeli işlem göstergesi NYSE Tick’in hisse fiyatlarıyla bağlantılı olarak değerlendirilmesine dayanıyor. Gösterge, Cook’a 1987 çöküşünü haber vermişti. Hisse fiyatları ve NYSE Tick’in aynı yönde hareket etmesi gerekiyor. İki gösterge arasındaki farklılık negatif bir gösterge olarak piyasaların hızını kaybettiğine işaret ediyor.

Cook, “NYSE Tick ve hisse fiyatlarının ciddi şekilde farklılık gösterdiği iki örnek vardı, biri 2000’in ilk çeyreği, diğeri ise 2007’nin üçüncü çeyreğiydi. Üçüncü örnek ise 2014 nisanında gerçekleşti,” dedi.

Piyasaları belli belirsiz çatlakları olan ve nihayetinde çöken bir baraja benzeten Cook, aynı durumun fiyatların düşeceği ve Tick rakamlarının dehşet verici hale geleceği piyasalara uygulanabileceği konusunda yatırımcıları uyardı.

Fiyatların yükselmeye devam ettiği hisse piyasalarının göstergelerin işaret ettiği ayı piyasasını doğrulamadığına dikkat çeken Cook, “Piyasa, Alacakaranlık Kuşağı’nda olduğu gibi anormal davranıyor. Yağmur yağarken dışarı çıkıp güneşte bronzlaştığınızı hayal edin. Halen içinde bulunduğumuz durum bu” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)