İntıra Bey [email protected] İntıra Bey

Makine sektöründe 3 piyasa çarpanına göre en iyi sıralaması

23 Eylül 2021, 09:24 - -

Makine sektörü pandemi sürecinde en hızlı büyüyen sektör oldu. Evde kalan insanlar elektrikli ev eşyalarını değiştirdi. Hem yurt içerisinde hem de yurt dışından makine sektörü ürünlerine talep geldi.

Bu süreçte yatırımcılar hızlı büyüyen bu sektör hisselerine yoğun ilgi gösterdi.

Sektörde yer alan Vestel’in mali performansı ve güçlü temettü dağıtması temettü yatırımcılarının da odağına yerleşmesini sağladı.

Finnet2000 Borsa Bilgi Sitesini kullanarak makine sektöründe piyasa çarpanlarına göre öne çıkan hisseleri listeledik.

Makine sektöründe üç piyasa çarpanına göre en iyi şirket sıralaması şöyle oldu:

1) Vestel
2) Arçelik
3) Vestel Beyaz Eşya
4) Doğuş Otomotiv
5) Türk Traktör
6) Good-Year
7) Parsan
8) Kordsa Teknik Tekstil
9) Ege Endüstri
10) Brisa

Piyasa çarpanları nedir?

Piyasa çarpanları borsada oluşan fiyatların kar, sermaye, satış bileşenlerine göre ucuz olup olmadığını gösterir. Söz konusu F/K oranı ise; piyasa değerinin yıllık karın kaç katı olduğunu gösterir ve şirketin yıllık karı ile mevcut piyasa değerini kaç yılda amorti edeceğini gösterir. Defter değeri şirketin piyasa değerinin özkaynaklarının altında olup olmadığının ölçütüdür. Hisse başına kar; bir hisseye düşen kardır. Şirkete yatırım yapılırken mutlaka piyasa çarpanları göz önünde bulundurulmalıdır. F/K ve PD/DD Oranlarının düşük HBK Oranının yüksek olması beklenir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU23 Eylül 2021 11:45

    Ben bunlara asla inanmıyorum.bir hisseye para girmez ise asla ve asla yükselmez ve hatta düşer.mesale ben bilançosuna baktım 45 gün gönce karı % 21 000 arttı diye oyak çimento yine karı % 300 arttı diye işfinans ve % 168 karı arttı diye ülker gıda aldım fakat külliyen zarardayım.her gün düştü zararımda her gün büyümektedir.keşke kıytırık hisse senetleri alsam paramı şuan ikiye dahi katlayabilir idim.