Yatırımcının Analiz Seti [email protected] Yatırımcının Analiz Seti

Betası yüksek ve düşük hisseler

22 Şubat 2022, 17:45 - -

Borsa yatırımcılarının amacı endeksin üzerinde bir getiri sağlamaktır. Betası yüksek hisseler endeksin üzerinde getiri vadederken betası düşükler daha düşük riskle daha az getiri potansiyeli öneriyor.

Finnet 2000 Borsa Bilgi Sitesini kullanarak; Uzman analizlerden “Risk ve Getiri Analizleri” bölümüne girdik. Betası düşük ve yüksek hisseleri listeledik.

Beta katsayısı nedir?

Bir hissenin beta katsayısı, hisse senedinin endekse karşı duyarlılığını göstermektedir.

Beta Katsayısı: ß

1.     ß=1 ise hissenin hareketi endeksle aynı (ortalama risk)

2.     ß<1 ise hissenin hareketi endeksten daha yavaş (az riskli, düşük volatilite)

3.     ß>1 ise hissenin hareketi endeksten daha hızlı (daha riskli, yüksek volatilite)

4.     Eğer bir hissenin betası 1 ise, endeksin yüzde 10 arttığı bir dönemde o hissenin yüzde 10 değer kazanması, endeksin yüzde 10 düştüğü bir dönemde ise o hissenin yüzde 10 düşmesi beklenir.

5.     Diğer taraftan, eğer bir hissenin betası 0.5 ise endeksin yüzde 10 yükseldiği bir dönemde o hissenin yüzde 5 yükselmesi, endeksin yüzde 10 düştüğü bir dönemde ise o hissenin yüzde 5 düşmesi beklenir.

6.     Aynı şekilde bir hissenin betası 1.5 ise endeksin yüzde 10 arttığı bir dönemde o hissenin yüzde 15 değer kazanması, endeksin yüzde 10 düştüğü bir dönemde o hissenin yüzde 15 düşmesi beklenir.

BETASI YÜKSEK HİSSELER

BETASI DÜŞÜK HİSSELER

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keka23 Şubat 2022 09:56

    Bunlarla olsaydı ohooo şimdi kaç hisse kopup gitmişti neden hala zorluyorsunuz?? Mesela dürüst olun bir kerede şöyle deyin kardeşim beta meta boş iş varsa bir abi veya bir kaç abi götürecek her hisse gider demek zormu bu kadar????

  • Gandalf23 Şubat 2022 07:34

    Betası düşük hisse icbct.Basgz mış daha neler

  • Yorum22 Şubat 2022 23:50

    Genil in mi betası düşük hiç mi izlemiyorsunuz bu hisseyi hisse her gün gün içinde Bi pik siprint atıp geri geliyor her gün mü yapar bunu her gün hisseyi baskılayıp önünü açan gurup parayı götürüyor spk da izlesin