SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARARDAKİ ŞİRKET İSTİKRARLI BÜYÜYEMEZ -
SORU : Carrefoursa hissesi bu yıl nasıl olur? Kaç liraya kadar yükselir? Ya da düşüşü devam eder mi? Gönderen : Mustafa19.02.2023, 12:21

Bir hissenin fiyatındaki artış ya da düşüş farklı etkenlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Bu açıdan çıkış ya da düşüş süresi hakkında önceden kesin bir tespit ya da öngörüde bulunabilmek hayli zordur. Bununla birlikte uzun vadede hissenin fiyatına ilişkin belirleyici faktörün mali performansı olduğunu hatırlatmak gerekir. Şirket büyüyen bir yapıya sahipse hissenin fiyatı da uzun vadede yükselen bir ivmeyle hareket etmesi yüksek ihtimaldir. Diğer taraftan kârı azalan ya da zarar eden bir şirketin hissesinde uzun vadeli çıkış beklemek fazla iyimser bir yaklaşım olur. Carrefoursa 2020 yılında ciddi bir çıkış yaparak düzeltilmiş verilerle 216,40 TL’ye kadar yükseldi. Ancak sonrasında aynı hızla geriledi. Hisse, arada iniş ve çıkışları olmakla birlikte istikrarlı bir yükseliş ivmesine sahip değil. Şimdilerde de 49,40 TL seviyesinde işlem görüyor. Düzenli ve istikrarlı bir çıkış yaşanmamasında firmanın kârlı bir yapıya sahip olmamasının önemli bir etkisi bulunuyor. Geride kalan beş yılda sürekli zarar açıkladı. Son paylaştığı 2022 dokuz aylık faaliyet döneminde de zarar sürüyor. Önemli bir değişim olmaması haline 2022 yıl sonu mali tablolarında da yine zarar açıklaması beklenmeli. Kârlı bir yapıya sahip olamayan Carrefoursa gibi hisselerin düzenli ve istikrarlı şekilde prim yapması beklenmemeli.

CARREFOURSA CRFSA

Alış0,00

Satış145,40

Gün İçi En Düşük144,30

Gün İçi En Yüksek148,50

PD/DD3,61

FK15,43

Fiyat145,40

Değişim-1,22%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI