SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıZARAR SATICILARIN DAHA ETKİN OLMASINA SEBEP OLUYOR -
SORU : Elimde Vanet Gıda hissesinden var. Beklediğim hareket bir türlü gerçekleşmedi. Sebebi sizce nedir? Gönderen : Nur Aydemir06.02.2024, 21:33

Gıda sektöründe faaliyet yürüten Vanet Gıda’nın geçmiş fiyat seyri takip edildiğinde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketlerde bulunduğu görülüyor. Sonrasında da aynı hızla bazen de zamana yayılarak gerilemekte. Hissedeki son çıkış geçtiğimiz 2023 faaliyet döneminde gerçekleşti. Şubat 2023’te en düşük 4,07 TL’den işlem görürken Kasım 2023’te en yüksek 33 TL’ye yükseldi. Buradan gelen satışlarla birlikte şimdilerde de 17,81 TL seviyelerinde bulunuyor. Hisse, çıkış seviyesine göre hâlâ primli bir fiyattan işlem görmekte. Gözlenen fiyat artışı ile şirketin mali performansı arasında bir uyumsuzluk söz konusu. Esas faaliyetlerinden ötürü sürekli zarar eden firma, yatırım faaliyetleri kaleminden elde ettiği gelirle dönem sonunda kâra dönmekte. Son açıkladığı 2023 dokuz aylık faaliyet döneminde de yine esas faaliyetlerinden ötürü zarar yaşanırken yatırım faaliyeti kaleminden yeterli gelir sağlanamayınca bu defa dönem sonunda da zarar gündeme geldi. Bir önceki yılın aynı dönemde kâr eden şirket, bu defa 1,7 milyon TL zarar açıkladı. Firmanın zarar etmesi alıcılardan ziyade satıcıların daha etkin olmasına yol açıyor.

VANET GIDA VANGD

Alış0,00

Satış23,12

Gün İçi En Düşük22,70

Gün İçi En Yüksek23,90

PD/DD6,56

FK0,00

Fiyat23,12

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI