SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıYATIRIMCI BEKLENTİSİ SÜRÜYOR-
SORU : Gübre Fabrikaları hissesini yanlışlıkla aldım. Hisseyi nasıl buluyorsunuz? Gönderen : Seyit Özer21.03.2023, 18:21

Borsada işlem yapılırken farklı bilgi edinme kanalları olabilir. Çevreden edinilen bilgiler de bu öğrenme yollarından biridir. Ancak unutmamak gerekir ki ister uzmanından ister çevreden edinilsin yatırımcının kendi karar süzgecinden geçirerek hareket etmesi önemlidir. Neticede her yatırımcının üstleneceği risk farklıdır. Yatırımcının kendi risk ölçütüne göre değerlendirmede bulunarak hareket etmesi halinde hayal kırıklıkları ya da pişmanlıkları da minimize olma imkanı artacaktır. Gübre Fabrikaları geride kalan beş yılın ilk ikisinde zarar açıklarken son üç yılda artan bir kârlılık söz konusu. Yükselen satış gelirleri şirketin dönem sonu kârının güçlenmesinde etkili oldu. Firma 2022 yıl sonu mali tablolarında da yüzde 79,5 oranında kâr elde etti. Son üç yıldaki kârlı yapısı mali gücünün yükselmesine olanak tanıdı. Tüm bunlardan ayrı olarak hissenin fiyat seyri takip edildiğinde geride kalan dört yılda ciddi bir çıkış sergilediğini gözlemekteyiz. Mayıs 2019’da en düşük 2,27 TL’ye kadar gerileyen hisse, geçtiğimiz ocak ayında en yüksek 390,70 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen kâr satışlarıyla fiyat gevşerken son işlem günündeki kapanışı 197,90 TL’den gerçekleşti. Hisse zirvesinin hayli gerisine düşse de kapanış fiyatına göre geride kalan yaklaşık dört yılda çıkış fiyatının 87 kat üzerinde fiyatla işlem görüyor. Gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri yüksek seviyede bulunuyor. Ancak bu noktada sektör ortalamasının da yüksek olduğunu not etmekte yarar var.

GUBRE FABRIK. GUBRF

Alış0,00

Satış153,70

Gün İçi En Düşük153,00

Gün İçi En Yüksek157,70

PD/DD3,84

FK0,00

Fiyat153,70

Değişim-2,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI