SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE YÜKSELİYOR-
SORU : Anadolu Hayat Emeklilik çok düştü. Tekrar yükselme olasılığı var mıdır? Çıkarsa ne kadar sürede gerçekleşir? Gönderen : Canan Altuntaş18.01.2023, 19:09

Yükselişlerin ardından gelen satışlar ister istemez hisselerin fiyatını geriletir. Satışları, gerçekleşen geliri yeterli gören yatırımcıların işlemleri olarak görmeli. Bu noktada satanlar oluşan kârı realize ederken yeni alıcılar da mevcut seviyelerden yeni maliyetler oluşturmaktadır. Bu alım satım sırasında fiyatlarda dalgalanmaların yaşanmasıysa olağan bir durumdur. Yatırımcının bilmesi gerekense yeni alımlarla birlikte maliyetlerin de yukarı fiyatlardan oluştuğudur. Maliyetlerin yukarılarda oluşması hissenin sağlıklı çıkışının çıpaları olarak değerlendirilmeli. Zira oluşan maliyetler karşısında yatırımcının daha aşağıdan satması için güçlü bir neden gerekir. Bu güçlü neden de firmayla alakalı olumsuz gelişmelerdir. Böylesi bir durum söz konusu değilse üst basamaktan maliyet oluşturan yatırımcının alt basamaktan satması için bir sebebi olmayacaktır. Tüm bu nedenlerden ötürüdür ki zaman zaman hisselerde kâr satışlarıyla birlikte fiyatlar aşağıya kaysa da bu durum çıkışın uzun vadede devamını destekleyen bir gelişmedir. Anadolu Hayat Emeklilik uzun vadede yükselen hisselerden birisi. Fiyatı 2009 yılından bu yana yükselirken bazı dönemlerde bir yılı aşan sürelerde düzeltmelerde bulunduğu gözlenmekte. Yaşanan düzeltmelere rağmen hisse uzun vadede çıkışını korudu. Kasım 2008’de en düşük 27 kuruşa kadar inen hisse 4 Ocak 2023 günü en yüksek 24,76 TL’ye kadar çıktı. Şimdilerde de 21,02 TL seviyelerinde işlem görüyor. Yaşanan düşüş mevcut şartlarda teknik olarak düzeltme aşamasında bulunuyor.

ANADOLU HAYAT EMEK. ANHYT

Alış0,00

Satış60,40

Gün İçi En Düşük59,00

Gün İçi En Yüksek62,45

PD/DD4,18

FK7,77

Fiyat60,40

Değişim-1,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI