SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıUZUN VADEDE ÇIKIŞINI KORUYOR-
SORU : Vestel’i aldığımdan beri çıkmıyor. Aldığıma pişman etti. Bir sürü kağıt çıktığı halde bu yerinde saydı. Öneriniz var mı? Gönderen : Ahmet Kama05.04.2024, 01:47

Bir hissenin sürekli çıkmasını beklememek gerekir. Önemli olan istikametinin hangi yöne doğru olduğunun tespitidir. Eğer şirket gelir ve kâr büyümesi yaşayan bir niteliğe sahipse fiyatının da yukarı yönlü olması beklenen bir durum olacaktır. Zarar eden ya da zayıf bir kârlılık söz konusuysa yönelim aşağıya ya da en iyi ihtimalle düşük ivmeli bir çıkıştan bahsetmek mümkün olabilecektir. Kuşkusuz hissenin yönelimine rağmen bazı zaman aralıklarında yataya dönmeler gündeme gelebilir. Ancak mali yapıda bir değişim yoksa içinde yer aldığı trendin dönmesi beklenmemeli. Vestel uzun vadede yükselen kanal içinde hareket ediyor. Kimi zaman düşüşler olmakta ve gerilemeler bazı zamanlar beklenenin üzerinde bir süreyi kapsayabilmekte. Ancak buna rağmen trendinde herhangi bir değişimin olmadığını not etmek gerekiyor. Bununla birlikte firma 2022 yılında kârında düşüş yaşadı. Benzer durum son açıklanan 2023 dokuz aylık dönemde de sürdü. Mali yapının zayıf seyri hisseye ilginin zayıf kalmasına sebep oluyor. Neticesinde de hissenin mevcut seviyelerde daha fazla oyalanmasına yol açıyor.

VESTEL VESTL

Alış0,00

Satış86,00

Gün İçi En Düşük84,05

Gün İçi En Yüksek88,10

PD/DD0,80

FK19,90

Fiyat86,00

Değişim1,84%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI