SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıTALEBİN GÜÇLENMESİ GEREK-
SORU : Arzum için ne düşünüyorsunuz? Bütün hisseler çıkarken bunun yerinde saymasını neye bağlıyorsunuz? Gönderen : Necati Okutucu19.12.2021, 10:17

Aralık 2020’de borsaya gelen Arzum, ilk günlerde tavan yapan hareketlerle çıkış yapsa da devamını getiremedi. Düzeltilmiş verilerle 24 Aralık 2020 günü 18,35 TL’den ilk açılış fiyatı oluşan hisse, bir hafta içinde 23,92 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında ise arada tepki çıkışları gözlense de düşen bir eğilim ağırlık buldu. Son gün piyasadaki genel satışlarla birlikte kapanışını 16,50 TL’den gerçekleştirdi. Mevcut fiyat seviyesi ilk işlem fiyatının altında bulunuyor. Ekim ayında BIST 100 Endeksinde gözlenen sert çıkışa hisse eşlik etmezken piyasaya gelen nakit hisseye yönelmedi. Bunda şirketin kârının zayıf kalmasının etkisi göz ardı edilmemeli. Enflasyonun yüksek seyrettiği bir süreçte gelir ve kârın reel olarak arttığından bahsedebilmek için enflasyon oranının üzerinde bir kâr artışı beklenmeli. Arzum ise bir önceki yılın gerisinde kâr açıklarken reel olarak büyüme gerçekleştiremedi. Söz konusu bu durumun hisseye yönelik talebi sınırlamada önemli bir etken olarak değerlendirilebilir. Göstergelerin ortalamaların altında kalması da yatırımcının mesafeli kalmayı tercih ettiği şeklinde okunabilir.

ARZUM EV ALETLERI ARZUM

Alış0,00

Satış47,80

Gün İçi En Düşük46,14

Gün İçi En Yüksek47,90

PD/DD3,28

FK29,06

Fiyat47,80

Değişim2,88%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI