SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON ÜÇ YILDAKİ İNİŞ ÇIKIŞLAR SERT-
SORU : Deniz GYO herhangi bir olumsuzluk olmamasına rağmen düşüyor. Bunun mantıklı bir açıklaması olabilir mi? Gönderen : Hüseyin03.04.2023, 19:04

Bir hissenin fiyatının düşmesinde olumsuz gelişmeler etkili olsa da her zaman için bir olumsuz gelişmenin yaşanmasına gerek yoktur. Neticede fiyat üzerinde birçok farklı etkenler rol oynayabilmektedir. Asıl önemli olan ise yatırımcının bu dalgalanmalardan kendisini koruyacak mekanizmalar geliştirip geliştiremediğidir. Yatırımcıların düşüşlerin olumsuz etkilerinden kurtulabilmesinin ana gücü uzun vadeli beklentilerle hareket edebime yetisidir. Bunun için de takip edilen firmanın öncelikle büyüyen bir yapıya sahip olduğunun gözlenebilmesidir. Deniz GMYO önceki yıllarda dalgalı bir mali yapıya sahip bulunurken son iki yılda kârda istikrarlı bir çıkış gerçekleştirmesini olumlu değerlendirmek gerekiyor. Son açıkladığı 2022 yıl sonu mali tablolarında kârını yüzde 517,5 oranında arttırdı. Hissenin fiyatıysa geride kalan üç yılda ciddi iniş ve çıkışlar yaşamasına rağmen mevcut fiyatı çıkış noktasının üzerinde bulunuyor. Ancak yaşanan dalgalanmalar yatırımcısı için ciddi bir sorun olarak görülmeli. Dalga boyları hissede arzu edilen istikrarlı yapıya henüz kavuşmadığının işareti olarak yorumlanmalı. Zira hisse son üç yılda üç büyük çıkış ver sonrasında üç büyük düşüş gerçekleştirdi. Son olarak geçtiğimiz aralık ayında en yüksek 4,87 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla birlikte geriledi ve şimdilerde de 2,80 TL seviyelerinde bulunuyor. Son iki aydır taban oluşturma çabaları daha ağır basıyor. Mevcut seviyelerde destek oluşturduğu gözlenen hissenin bu seviyelerde tutunabilmesi halinde ileriye dönük beklentiler de güçlenecektir.

DENIZ GMYO DZGYO

Alış0,00

Satış4,89

Gün İçi En Düşük4,85

Gün İçi En Yüksek4,95

PD/DD0,78

FK28,40

Fiyat4,89

Değişim-1,41%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI