SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON SERMAYE ARTIRIMI 2009 YILINDA-
SORU : QNBFL en son ne zaman sermaye artışı gerçekleştirdi? Bu konuda bilgi almamız mümkün mü? Gönderen : Yıldırım Mert15.09.2023, 07:34

Firmalar gerek duymaları halinde sermaye artırımına gidebilirler. Sermaye artırımı iç kaynaklardan ya da elde edilen kârdan olabileceği gibi nakit karşılığı gerçekleştirilmesi de mümkündür. Firmanın elindeki kaynağı sermayesine ilave ederek gerçekleştirdiği sermaye artırımı bedelsiz sermaye artırımı olarak ifade edilirken bu şekildeki sermaye artırımı üstü örtülü bir temettü ödemesi olarak nitelendirenlerin olduğunu not etmek gerekir. Nihayetinde hissedarın elindeki pay miktarı bedelsiz olarak artmaktadır. Öte yandan kimi zaman da ortaklardan nakit alınarak sermaye artırımına gidilir ki bu halde de bedelli sermaye artırımından bahsedilecektir. Bu tür durumlar firmaların mali yapılarını güçlendirmek ya da hedefledikleri bir yatırıma kaynak bulabilmek gayesi ile gündeme gelir. QNB Finans Finansal Kiralama, 1993 yılından bu yana borsada işlem görüyor. Geçen zaman diliminde 13 defa bedelsiz sermaye artırımına giderken bir kez da bedelli sermaye artırımında bulundu. Aynı süre zarfında dört defa da ortaklarına nakit temettü ödemesi yaptı. Şirketin tek gerçekleştirdiği bedelli sermaye artırımı ise 1994 yılında gerçekleşti. Son bedelsiz sermaye artırımına ise 2009 yılında gitti. Şirket 2009 yılından bu yana ne sermaye artırımı ne de temettü ödemesinde bulundu. Geride kalan beş yılda da kârını sürekli büyüttüğü gözleniyor. Son açıkladığı 2023 altı aylık mali dönemde de kârdaki artış devam etti. Bununla birlikte alınmış bir bedelsiz ya da nakit temettü ödeme kararı bulunmuyor.

QNB FINANS FINANSAL KIRALAMA QNBFL

Alış0,00

Satış144,70

Gün İçi En Düşük141,00

Gün İçi En Yüksek149,40

PD/DD6,29

FK19,94

Fiyat144,70

Değişim-3,15%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI