SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON İKİ YILDA KÂRI GÜÇLÜ BÜYÜYOR -
SORU : Neredeyse üç ay oldu Lider Faktoring hissesini tutuyorum. Hisse için düşüncenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Nedim Yılmaz17.10.2023, 18:01

Borsada kısa süreli beklentilerle alımda bulunmak her zaman için riski yükseltir. Şirket güçlü bir mali yapıya sahip olsa da kısa zaman aralığında fiyattaki dalgalanma şirketin kendi iç dinamiklerinden ziyade piyasadaki gelişmelerden kaynaklı olacaktır. Bu nedenle özellikle de bireysel yatırımcıların kısa vadeli hedefler yerine uzun vadeli beklentilerle işlem yapması riski düşürmesi açısından tercih edilmesi gereken bir yaklaşım tarzı olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak borsanın geçtiğimiz mayıs ayından bu yana yükselen yönü ağırlık bulmakta. Endeksteki çıkış diğer hisseleri olduğu gibi Lider Faktoring’i de olumlu yönde etkiledi. Mayıs 2023’te düzeltilmiş verilerle en düşük 2,34 TL’ye kadar inen hisse, sonrasında sürekli yükseldi. Şimdilerde de 6,57 TL seviyelerinde bulunuyor. Fiyat seyrine biraz daha geniş pencereden bakıldığında Temmuz 2019’da düzeltilmiş verilerle en düşük 32 kuruşu test etmesinin ardından yükselen bir kanal içinde hareket etiği gözleniyor. Firmanın mali yapısı incelendiğindeyse son iki yılda kârında belirgin bir artış öne çıkmakta. Son açıkladığı 2023 altı aylık dönemde de kârdaki büyüme sürdü. Dönem sonu kârı yüzde 281 büyüdü. Mali yapıdaki olumlu seyir hissenin fiyatını destekleyen en önemli unsur.

LIDER FAKTORING LIDFA

Alış0,00

Satış9,00

Gün İçi En Düşük8,86

Gün İçi En Yüksek9,19

PD/DD1,09

FK2,15

Fiyat9,00

Değişim2,04%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI