SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSON İKİ TEMETTÜSÜ DÜŞÜK -
SORU : İşbir Holding benzer hisselere göre çok düşük kalmadı mı? Beklentileriniz nelerdir? Gönderen : Mesut Altunay19.03.2023, 21:26

Hisselerin performanslarını ölçmek adına yatırımcılar farklı ölçütler kullanabilmektedir. İçine yer aldığı sektör ortalamasına göre ya da BIST 100 Endeksine göre değerlendirilmesi bu yaklaşımlar arasında birer seçenektir. İşbir Holding, Piyasa Öncesi İşlem Platformunda yer alması sebebi ile herhangi bir endeks kapsamında yer almıyor. Bununla birlikte holding olması sebebi ile BIST Holding Endeksi ile kıyaslanması mümkündür. BIST Holding Endeksi geride kalan üç yılda yüzde 637 oranında yükseldi. Aynı süre içinde İşbir Holding ise yüzde 981 prim yaptı. Hisse son işlem gününde kapanışını 72,15 TL’den gerçekleştirirken Mayıs 2021’de düzeltilmiş verilerle 182,45 TL’ye kadar çıkmıştı. Bu itibarla zirvesinin hayli gerisine inmiş olsa da geride kalan üç yıllık süre zarfında performansının sektörün üzerinde gerçekleştiğini söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Şirketin mali verileri incelendiğindeyse geride kalan üç yılda yıl sonu kârlılığının geçmiş dönemlere göre daha güçlü bir ivmeyle yükseldiğini gözlemekteyiz. Bu itibarla mali performanstaki olumlu seyrin hissenin fiyatına da olumlu yönde yansıdığını söylemek pek yanlış olmayacaktır. Şirket 2015 yılından bu yana düzenli nakit temettü ödemesinde bulunuyor. Geçtiğimiz yıl hisse başına 50 kuruş nakit temettü verirken bu yıl tutar hisse başına 70 kuruş olacak. Ödemenin de 3 Mayıs günü gerçekleştirilmesi öngörülüyor. Şirket 2021 yılında ise hisse başına 6 lira ödeme yapmıştı. Gözlendiği kadarıyla gerek geçtiğimiz yıl gerekse bu yıl azalan bir temettü söz konusu.

ISBIR HOLDING ISBIR

Alış0,00

Satış144,00

Gün İçi En Düşük131,40

Gün İçi En Yüksek133,60

PD/DD1,31

FK28,87

Fiyat144,00

Değişim7,78%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI