SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEKTÖRÜN DIŞINDA KENDİ DİNAMİKLERİ VAR-
SORU : Otomotiv sektörü bu sene kötü olacak diyorlar. Otokar için düşünceniz nedir? Gönderen : Hakan Dişli18.03.2024, 19:08

Otomotiv sektörünün önemli firmaları sektördeki üretimin 2024 yılında daralacağı yönlü bir beklenti içinde. Otokar’ın da bu kapsamda etkilenmesi söz konusu olabilir. Ancak şirketin performansını sadece sektörel beklentiler üzerinden değerlendirmek yeterli olmayabileceğini de not etmek gerekiyor. Nihayetinde Otokar, hem askeri hem de sivil araç üretimi alanında bir oyuncu. Şirketin stratejileri ve ürün çeşitliliği, sektörel genel eğilimlerin dışına taşmasına imkan vermekte. Bu itibarla kendi dinamikleri olduğunu bilmekte yarar var. Şirketin askeri araç üretimi, özellikle savunma sektöründeki artan taleple bağlı olarak performansını destekleyecektir. Global anlamda artan savunma harcamaları ve askeri araçlara yönelik talep, Otokar’ın bu alandaki faaliyetlerini olumlu yönde güçlendirecek unsurlar olarak görülmeli. Şirketin mali tabloları, gelirlerinin ağırlığının yurt dışı kaynaklı olduğunu söylüyor. Son açıkladığı 2023 finansal tablolarında da yurt dışı gelirlerindeki artışın yüzde 55,3 olduğu görülüyor. Aynı sürede yurt içi gelirleri de yüzde 45,74 arttı. Satışlardaki artışa rağmen dönem sonunda kârın düşmesinde hayli artan faiz ve kur farkı giderleri etkili oldu. Şirketin kârını artırabilmesi için daha uygun maliyetle borçlanmasını gerekli kılıyor. Tüm bunların dışında hissenin fiyat hareketi takip edildiğinde uzun vadede yükselen trendini koruduğu görülmekte.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

OTOKAR OTKAR

Alış0,00

Satış520,50

Gün İçi En Düşük504,50

Gün İçi En Yüksek524,50

PD/DD1,50

FK6,35

Fiyat520,50

Değişim2,46%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI