SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıSEKTÖR ORTALAMASININ GERİSİNDE -
SORU : Tek Art Turizm yıllardır yerinde sayıyor. Hiç kar ettiğini görmedim. Bu hissenin hali ne olacak? Gönderen : Mehmet Oduncu13.02.2023, 21:04

Kârdaki bir şirketin zarara geçmesi kadar zarar eden bir firmanın kâra geçmesi de her zaman için mümkündür. Bu noktada zarardaki bir firmanın kâra geçişte yöneticilerin aldığı kararlar ve belirlediği stratejinin olumlu yönde hayat bulup bulamayacağı gözlenmeli. Ancak unutmamak gerekir ki firma ne denli stratejik kararlar alsa da içinde yer aldığı sektörün koşulları ve yapısı da önemli bir faktördür. Turizm sektöründeki şirketleri değerlendirirken bu ayrıntıyı göz ardı etmemeli. Tüm bunlardan ayrı olarak sektörün performansını gösteren BIST Turizm Endeksi son üç yılda güçlü bir çıkış sergiledi. Endeksi Mart 2020’de en düşük 67 seviyesine kadar inerken Aralık 2022’de 957,49 seviyesine kadar çıktı. Şimdilerde de 639,15 seviyesinde bulunuyor. Tek Art Turizm ise bu sürede aynı performansı sergileyemedi. Hissenin fiyatı Mart 2020’de en düşük 64 kuruşa kadar inerken şimdilerde 2,73 TL seviyesinde bulunuyor. Sektör endeksi ile kıyaslandığında hisse oldukça sınırlı bir çıkış gerçekleştirdi. Şüphesiz bunda şirketin sürekli zarar üreten bir yapıya sahip olmasının önemli bir etkisi bulunuyor. Firma geride kalan dört yıl zarfında sürekli zarar üretti. Bununla birlikte son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarında kâra dönmesi olumlu bir gelişme olarak değerlendirilebilir. Ancak kâra geçmesinde durdurulan faaliyetlerin etkili olduğunu da not etmek gerekiyor. Borsada gerçekleştirilecek yatırımlarda uzun vadede büyüyen şirketlerin tercih edilmesi daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

TEK-ART TURIZM TEKTU

Alış0,00

Satış4,03

Gün İçi En Düşük3,79

Gün İçi En Yüksek4,16

PD/DD0,62

FK0,00

Fiyat4,03

Değişim6,33%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI