SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıRUTİNİ OLUMLU YÖNDE DEĞİŞTİRİYOR-
SORU : Borsaya yeni gireceğim. Ayen hissesini düşünüyorum. Fikriniz nedir? Önerir misiniz? Gönderen : Canan Kılıç06.02.2023, 18:52

Pandemiden bu yana borsaya yönelik ilgide ciddi bir artış var. Yatırımcı sayısı dört milyonun üzerine çıktı. Bu tarafıyla bakıldığında yatırımcılardan gelen yüksek ilgiye karşın bilgi birikimi aynı hızla büyümüyor. Bu da beraberinde mağduriyetleri getirebilmekte. Yatırımcıların borsada hareket ederken temel bilgiye sahip olmasında yarar var. Öncelikle alım yapmadan önce gerek piyasa gerekse alınacak hisseyle ilgili araştırma yapılması gerektiği unutulmamalı. Ayrıca alım kararı verildiğinde hedefin de netlik kazanmış olması önemlidir. Bekleme süresi ve hedef fiyat koymakta yarar var. Öte yandan alım öncesi uzman görüşlerinin karşılaştırılması da farklı bakış açılarının edinilmesine imkan verecektir. Diğer taraftan risklere karşı portföyünüzde farklı yatırım aracına yer vermeniz de bir diğer doğru yaklaşım olacaktır. Tüm bunlara ilave olarak disiplinli olup aldığınız kararlarla uyumlu hareket etmenizin de önemli bir diğer husus olduğunu hatırlatmak gerekiyor. Bu genel çerçevenin dışında ayrıca hisse alımı yaparken uzun vadeli düşünerek büyüyen şirketleri tercih etmeniz doğru bir bakış açısı olacaktır. Ayen Enerji’ye de bu çerçevede yaklaşmakta yarar var. Henüz 2022 yıl sonu bilançosunu açıklamayan şirketin son açıkladığı 2022 dokuz aylık mali tablolarına göre kârda kayda değer bir artış söz konusu. Kârın bu denli artmasında satış gelirlerindeki büyüme etkili oldu. Son dört yılda bir yık kâr bir yıl zarar döngüsü ile hareket eden Ayen Enerji öyle anlaşılıyor ki bu rutini olumlu yönde bozacak. Hissenin fiyatı ise Kasım 2022’de en yüksek 47,28 TL’ye kadar çıktıktan sonra şimdilerde 31,72 TL’den işlem görüyor. Şirketin zarar döngüsünü geride bırakmayı başarması halinde hisseye ilginin de artarak devam etmesi mümkün olabilecektir. Böylesi bir durumda önceki zirvesini tekrar denemesi ve hatta üzerine çıkması gündeme gelebilecektir.

AYEN ENERJI AYEN

Alış0,00

Satış31,76

Gün İçi En Düşük31,10

Gün İçi En Yüksek32,64

PD/DD1,52

FK12,02

Fiyat31,76

Değişim-0,56%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI