SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıPİYASA FİYATI DEFTER DEĞERİNİN ALTINDA-
SORU : Vakıfbank hissesini bir türlü anlayamadım. Bir çıkıyor bir iniyor. Hissenin yönü hakkında ne düşünüyorsunuz? Gönderen : Soner Taşkın03.11.2022, 17:20

Bankacılık sektöründe özellikle geçtiğimiz temmuz ayından bu yana ciddi bir dalgalanma söz konusu. Sektördeki hareketlilikten Vakıfbank da etkilendi. Hissede yaklaşık dört aydır sert dalgalanmalar gözlenmekte. 5 Temmuz 2022 günü en düşük 3,41 TL’ye kadar inen hisse gerçekleşen tavanlarla birlikte 13 Eylül 2022 günü zirvesi 15,66 TL’ye kadar çıktı. Buradan gelen satışlarla yönünü aşağı çevirirken ay içinde 6,78 TL’ye kadar geriledi. Hisse geçen zaman diliminde piyanın da sakinleşmesiyle birlikte bu seviyelerde destek oluştururken şimdilerde 8,57 TL’den işlem görüyor. Banka geçtiğimiz 2021 faaliyet döneminde kârını geriletirken son açıkladığı 2022 altı aylık faaliyet döneminde ise güçlü bir kâr artışı gerçekleşirdi. Hissenin fiyatı ise son aylardaki hareketliliğe rağmen bankanın finansal performansının gerisinde duruyor. Piyasa değeri defter değerinin altında bir fiyatla işlem görüyor. Aynı şekilde fiyat kazanç oranı da 4,77 gibi oldukça makul bir seviyede bulunuyor. Esasen sektördeki birçok banka için geçerli olan bu durum yatırımcıların sektöre yönelik yeterli ilgiyi göstermemesi ile yakından alakalı bulunuyor. Borsada işlem gören bankaların yüksek hacimli bir piyasaya sahip olması hisselerde güçlü çıkışlar için giren nakdin yüksek olmasını gerektiriyor. Güçlü nakit girişlerin olmaması ise hissede yatay bir seyir ya da zayıf bir hareket seviyesinde kalmasına neden oluyor.

VAKIFLAR BANKASI VAKBN

Alış0,00

Satış19,35

Gün İçi En Düşük18,61

Gün İçi En Yüksek19,85

PD/DD0,80

FK5,49

Fiyat19,35

Değişim2,93%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI