SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıÖNCE SERT ÇIKIŞ ARDINDAN SERT DÜŞÜŞ YAŞADI-
SORU : Avrupa Yatırım Holding’in sürekli eksilerde olmasının nedeni nedir? Düşüş devam edecek mi? Gönderen : Harun Koç03.04.2024, 19:17

Bir hissenin abartılı çıkış sergilediği noktada satışların gelmesine olağan görmeli. Borsada hisse fiyatları, sadece şirketin finansal performansına bağlı olarak hareket etmez. Fiyat hareketi aynı zamanda piyasa dinamikleri ve yatırımcı psikolojisi ile de yakından alakalıdır. Özellikle de kısa zaman diliminde bu etkenler daha fazla kendisini hissettirir. Avrupa Yatırım Holding’e ait hisselerin geçtiğimiz yılın ağustos ayından bu yana düşen bir eğilimi var. Hissenin test ettiği en yüksek seviye 167 TL’nin ardından sürekli geriledi. Hissenin vardığı 39,12 TL nazara alındığında oldukça fazla gerilediği düşünülebilir. Bununla birlikte zirvesini test ettiği ağustos ayından üç ay kadar önce, nisan ayı sonlarında ise 13,10 TL seviyesinde bulunuyordu. Bu itibarla kısa sürede gözlenen bu abartılı çıkışın sonrasında yine aynı sertlikte düşen bir hisse söz konusu. Yakın tarihli önemli bir haber ya da gelişme olmayan şirket, henüz 2023 yıl sonu mali tablosunu açıklamadı. Son paylaştığı 2023 dokuz aylık mali dönemde ise kârını yüzde 102 ,46 büyüterek 27,96 milyon TL’ye çıkardı. Fiyattaki düşüşe rağmen gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri sektör ortalamalarını üzerindeki seyrini koruyor.

AVRUPA YATIRIM HOLDING AVHOL

Alış0,00

Satış43,14

Gün İçi En Düşük42,98

Gün İçi En Yüksek44,70

PD/DD7,10

FK77,86

Fiyat43,14

Değişim-1,06%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI