SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıMALİYET VE GİDERLERDELİ DÜŞÜŞ KÂRI BÜYÜTTÜ-
SORU : Vestel Beyaz Eşya’nın 2023 yıl sonu bilançosunu nasıl buluyorsunuz? Kârı nasıl? Gönderen : Aslı Demir07.04.2024, 18:43

Vestel Beyaz Eşya, satışlarının ağırlıklı kısmını yurt dışına yapan bir firma. Bununla birlikte geçtiğimiz 2023 faaliyet döneminde önemli ihracat bölgesi olan Avrupa’da yaşanan daralmadan olumsuz yönde etkilendi ve ihracatı yüzde 1,51 geriledi. Şirketin yurt dışı satışlarındaki daralmaya rağmen yurt içi satışlarının yüzde 14,21 yükselmesi sayesinde toplam satışları yüzde 2,7 büyüdü. Buna ilave olarak maliyet ve gider kalemindeki düşüş firmanın kârını artırmasına olanak verdi ve yıl sonu kârı 4,7 milyar TL’ye çıktı. Bir önceki yıl ise bu tutar 211,79 milyon TL seviyesindeydi. Şirket zayıf büyüyen pazarda maliyet ve giderlerini kontrol altına alarak güçlü bir kâr büyümesi sağlamayı başardı. Vestel Beyaz Eşya’ya ait hissenin fiyatı ise uzun vadede yükselen yapısıyla dikkat çekiyor. Son iki ayda ise arada taşmaları olmakla birlikte 19-21 TL koridorunda hareket ediyor. Açıklanan güçlü kârlılığı karşısında yatırımcısının daha fazla ilgi göstermesi söz konusu olabilecektir. Bunun da hisseyi üst bant olarak duran 21 TL’nin üzerine çıkarma motivasyonunu mümkün kılmakta. Yüksek kâr artışına bağlı olarak mali göstergelerinin de daha olumlu görüntü vermesi yatırımcısını motive edecek unsurlar arasında yer alıyor.

VESTEL BEYAZ ESYA VESBE

Alış0,00

Satış21,82

Gün İçi En Düşük21,60

Gün İçi En Yüksek22,06

PD/DD1,62

FK7,39

Fiyat21,82

Değişim0,00%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI