SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıBÜYÜK ORTAKTAN ANLAMLI SATIŞ -
SORU : Vestel Beyaz’ı biraz inceledim ama kağıdın ucuz olup olmadığı, alınıp alınamayacağı konusunda bir karar veremedim. Ne yapmam gerekir sizce? Hisse çıkışını devam ettirir mi? Hedef Fiyat tahmininiz nedir? Gönderen : Seyfullah Bülbül14.03.2021, 13:03

Uzun vadede bir hisseye yönelik talebi belirleyen ana unsur firmanın büyüyüp büyümediğidir. Eğer şirket düzenli bir gelir ve kâr büyümesi sağlayabiliyorsa yatırımcının ilgisinin de artması beklenecektir. Bazı dönemler aşırı talepten kaynaklı gereğinden fazla çıkışların da olabildiği bilinen bir durum. Böylesi zamanlarda çıkışın bir süre sonra geri çekilmelerle telafi edildiği ve dengeye yaklaştığı görülmekte. Bunula birlikte borsada hassas bir terazinin olmadığını bazen abartılı taleplerle bazen de aşırı satışlarla dalgalı seyrin olağan olduğunu bilmekte yarar var. Tüm bunlar içerisinde bilinmesi gereken asıl unsur ise firmanın büyüme ivmesiyle hareket edip etmediğidir. Vestel Beyaz Eşya, 2020 yıl sonu bilançosunda gelir ve kârını büyüten şirketler arasında yer alıyor. Satış gelirlerinin maliyet ve giderlerden hızlı artması kârın artmasındaki ana unsur olarak öne çıkıyor.. Önceki yıllarda inişli çıkışlı bir kârlılık gerçekleştirirken 2020’de artan gelir ve düşen gider ve maliyetlerle kârı yükseldi. Hissenin fiyatında da son bir yılda ciddi bir artış yaşandı. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 12,89 TL’yi görürken şimdilerde 52,70 TL’den işlem görüyor. Şirketin büyük ortağı Vestel Elektronik ise 19 Şubat 2021 günü 48,30 TL’den beş milyon adet hisse satışında bulundu. Satışla birlikte büyük ortağın payı 2,63 puan gerileyerek yüzde 87,27’ye geriledi. Satış nedeni belirtilmemekteyse de bireysel yatırımcıların özellikle büyük ortakların satışlarını anlamlandırmasında yarar var.

VESTEL BEYAZ ESYA VESBE

Alış0,00

Satış19,25

Gün İçi En Düşük18,90

Gün İçi En Yüksek19,85

PD/DD3,18

FK8,81

Fiyat19,25

Değişim2,18%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI