SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıKÂRDA BÜYÜME KORUNUYOR-
SORU : Panelsan ile ilgili hedef fiyat nedir? Hisseyle ilgili düşüncenizi öğrenebilir miyim? Gönderen : Mustafa Gezer19.11.2023, 13:16

Borsada işlem gören her hisse alım satıma konu olurken, alıcı ile satıcı arasındaki denge de hissenin piyasadaki değerinin oluşmasına yol açıyor. Alıcı hissenin ileriye dönük beklentisi ile alım yaparken satıcı da daha ziyade mevcut fiyatın uygunluğuna göre satışa karar vermekte. Alıcının beklentisi ise ileride hissenin daha da değerleneceği yönündedir. Bir hissenin uzun vadede değerlenmesi şirketin büyümesiyle yakından alakalıdır. Firmanın büyüyeceğine dair beklentinin gücü, çıkış ivmesinin de ana belirleyicisidir. Panelsan, Şubat 2022’da borsaya geldiğinde ilk açılışını 10,21 TL’den gerçekleştirdi. Hisse geçen süre zarfında arada düşüşler yaşasa da sürekli yükselen bir hareket sergiledi. Son işlem gününde 61,60 TL’den kapanış yaparken zirve seviyelerinde bulunuyor. Geride kalan yaklaşık 1,5 yılda değer artışı yüzde 503 oldu. Şirket son beş yılda sürekli artan bir kârlılığa sahip. Açıkladığı 2023 dokuz aylık mali tablolarında da kârdaki büyümesini sürdürdü. Artan gelire bağlı olarak dönem sonu kârını yüzde 155,35 oranında büyüttü. Aynı ivmenin devam etmesi yıl sonunda da kârındaki artışın sürmesine olanak tanırken yatırımcı ilgisinin de sürmesinde etkili olacaktır. Tüm bunlardan ayrı olarak şirket yakın tarihli yaptığı açıklamada halka arzdan elde ettiği toplam 169,14 milyon TL gelirin yüzde 76,8’ini kullandığını duyurdu. Kalan yüzde 23,22’lik kısım ise fabrika inşaatı ve makine alımına kadar banka ve aracı kurumlarda nemalandırıldığı ifade edildi.

PANELSAN CATI CEPHE PNLSN

Alış0,00

Satış81,85

Gün İçi En Düşük81,00

Gün İçi En Yüksek82,80

PD/DD4,85

FK26,42

Fiyat81,85

Değişim0,43%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI