SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Son üç ayda Gedik Yatırım Holding'de neler oluyor? Neden bir inip bir çıkıyor? Hissede bilmediğimiz bir şeyler mi var? Gönderen : Yusuf Kalkan12.02.2019, 20:47

Gedik Yatırım Holding hissesinde geçtiğimiz ekim ayının son haftasından başlayan bir hareketlilik söz konusu. Hisse, yaşanan çıkışla birlikte kasım ayında gerçekleştirdiği hareketini 3,88 TL’ye kadar sürdürdü. Sonrasındaysa kâr satışlarıyla birlikte geriledi ve özellikle kasımın son haftasından bu yana dalgalı bir seyir izliyor. Bu süre içerisinde hissenin işlem hacminde de kayda değer bir atış yaşandı. Fakat her yukarı atağın ardından gelen satışlar hisseyi geriletiyor. Bununla birlikte destek seviyesi her defasında bir basamak daha yukarıda oluşuyor. Bu durum hissenin fiyatının kasım ayındaki seviyeye gelmese de kademe kademe yukarı çıkmasına imkan tanıyor. İşlem fiyatının bu denli yükselmesinde firmanın üçüncü çeyrekte gerçekleştirdiği kayda değer kâr artışının etkisi bulunuyor. Önceki yıllarda rutin gerçekleşen kâr artışı 2018’in ilk yarısına kadar aynı şekilde devam etti. Son açıklanan 2018 dokuz aylık bilançosundaysa dönem kârının bir anda 20,6 milyon TL’ye yükseldiği gözleniyor. Kâr artışında yükselen satış gelirinin etkisi hissediliyor. Şirketin üçüncü çeyrekteki performansı hissenin fiyatına olumlu yönde katkıda bulunurken çıkışı satış fırsatına dönüştürmek isteyenler hissede dalgalanmaya sebep oluyor. Şirketin üçüncü çeyrekteki performansı göz önüne alındığında yıl sonunda da kâr artışının devam edeceği anlaşılıyor. Bununla birlikte asıl önemli olanın kârdaki kayda değer artışın sonraki yıllarda da devam edebilmesi. Yatırım holdinglerinin sektör olarak istikrarlı bir büyüme gösterememesi ise yatırımcının temkinli bir duruş sergilemesine yol açmakta. Bu da sektördeki hisselerin düzenli ve istikrarlı bir çıkış sergilemesinin önündeki engellerden birisi olmakta. Bu nedenle riski düşürmek için düzenli büyüyen sektörlerin takip edilmesinde yarar var.

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI