SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK İŞLEM FİYATININ YÜZDE 49 ÜZERİNDE-
SORU : Makim Makina’nın piyasada kaç lotunun olduğu ve ödenmiş sermayesinin ne kadar olduğu gibi genel bilgileri öğrenebilir miyim acaba? Gönderen : Garip Oğul11.08.2022, 00:55

Makim Makina borsaya yeni gelen firmalardan biri. Hisse geçtiğimiz haziran ayında ilk açılışını 9,68 TL’den gerçekleştirirken ayın son günlerinde en yüksek 20,70 TL’ye kadar çıktı. Sonrasında gelen kâr satışlarının etkisiyle fiyatı aşağı kayarken şimdilerde 14,40 TL seviyelerinde işlem görüyor. Hisse, son kapanışa göre yüzde 48,76 ilk açılış fiyatının üzerinde bulunuyor. 56 milyon TL sermayeye sahip olan şirketin yüzde 32’si halka açık. Takas saklamada bulunan hisse adedi 18 milyon. Halka arz edilen payların yüzde 14,65’ini Atlas Portföy Ufuk Fon aldı. Öte yandan takas verileri takip edildiğinde ilk beş aracı kurumun saklamasındaki payların oranının halka açık kısmın yüzde 64’üne denk geldiği gözleniyor. Firma elektromekanik imalatlarda bulunuyor. Bu çerçevede geçici kontrol sistemleri ile hassas döküm, döner ocağı ve aksamlarının imalatını gerçekleştiriyor. Makim Makina’nın ortakları arasında KOBİ A.Ş. de yer alıyor. KOBİ A.Ş.’nin iki büyük ortağından biri TOBB diğeri de Halkbank. Şirketin yatırımcı ile paylaştığı mali tablolarına göre kârında artış gözleniyor. Son açıkladığı 2022 üç aylık mali tablolarında da artışın devam etmesi yıl sonunda da büyüyen bir kârlılığın yaşanmasına olanak veriyor.

MAKIM MAKINE MAKIM

Alış0,00

Satış26,84

Gün İçi En Düşük26,24

Gün İçi En Yüksek27,50

PD/DD4,38

FK8,84

Fiyat26,84

Değişim1,67%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI