SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİLK ÇEYREK SATIŞLARI DÜŞTÜ-
SORU : RTA Laboratuvarları’nın yakın zamandaki durumu hakkında düşünceniz nedir? Gönderen : Murat Baygın17.05.2023, 19:27

RTA Laboratuvarları pandemi sürecinde oldukça güçlü bir çıkış sergiledi. Yatırımcıların sağlık sektöründe faaliyet yürüten şirketlere gösterdiği yüksek ilgiden hisse de olumlu yönde etkilendi. Mart 2020’de düzeltilmiş verilerle en düşük 81 kuruşa kadar inerken gerçekleştirdiği seri tavanlar neticesinde Ağustos 2020’de 27,80 TL’ye çıktı. Ancak yaşanan bu hızlı çıkışın sonrasında sert kâr realizasyonları yaşandı. Devamındaki zaman diliminde de satıcıların ağırlığının olduğu bir piyasa devam etti. Arada gözlenen yukarı ataklarla yüksekten maliyet oluşturan yatırımcılar umutlansa da her defasında bu çıkışlar yeni satışlarla aşağıya kaydı. Gelinen aşamada hisse 7,28 TL seviyelerinde işlem görüyor. Şirketin mali verileri takip edildiğinde ise geride kalan beş yılda artan kârlılığı dikkat çekiyor. Özellikle son üç yılda kârdaki artış ivmesinin daha da güçlendiği gözlenmekte. Bununla birlikte ilk çeyrek mali tablolarda kârdaki artış hızında yavaşlama olduğu da göz ardı edilmemeli. Dönem kârında artış yüzde 36,48 oranında gerçekleşti. Mali tabloları daha yakından incelendiğinde brüt satışların yüzde 66,41 oranında azaldığını, neticesinde de firmanın esas faaliyetlerinden zarara döndüğünü gözlemekteyiz. Şirketin dönem sonunda kâra geçmesine katkı sunan kalem ise Yatırım Faaliyetlerinden elde edilen gelir oldu. Bu noktada şirketin gelirlerinde düşüşe sebep olan tıkanıklığı giderebilmesi önemli. Gelirlerdeki azalmanın geçici olması halinde alıcıları motive edecektir. Aksi taktirde hissedeki satış potansiyelinin korunma olasılığı korunacaktır.

RTA LABORATUVARLARI RTALB

Alış0,00

Satış12,92

Gün İçi En Düşük12,80

Gün İçi En Yüksek13,02

PD/DD1,42

FK5,18

Fiyat12,92

Değişim0,16%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI