SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıİKİLİ VARDİYADAN ÜÇLÜ VARDİYAYA GEÇTİ-
SORU : Karsan buradan sonra ne yapar? Çıkışın devamı olur mu yoksa geriye mi döner? Gönderen : Hakan Polat20.06.2023, 20:36

Karsan’ın fiyatı uzun yıllar bazen düşen bazen de yatayda dalgalı bir seyir izledi. Güçlü bir mali yapıya sahip olamaması performansının zayıf kalmasında belirleyici faktör oldu. Bununla birlikte 2020’den itibaren hissenin ivmesinde daha güçlü bir seyir gözlendi. Kârlı yapının daha fazla öne çıkıyor olması yatırımcısının geçmiş döneme göre daha fazla hisseye ilgi göstermesine imkan tanıyor. Söz konusu durum hissenin fiyatında artışa olanak tanıyor. Hisse, Mart 2020’de en düşük 1,15 TL’yi test ederken şimdilerde 8,45 TL seviyelerinde işlem görüyor. Kasım 2022’de ise en yüksek 14,35 TL’ye gören hisse bu seviyelerden gelen satışlar neticesinde geriledi. Son bir ayda gözlenen taleple birlikte her ne kadar yönünü yukarı çevirmiş olsa da son bir haftayı geçkin zaman diliminde satıcıların daha etkin olduğunu gözlemekteyiz. Hissenin 14,35 TL’de bulunan zirvesini tekrar test edebilmesi için alıcıların güçlenebilmesi şart. Şirketin son açıkladığı 2023 ilk çeyrek mali tablolarına göre dönem kârı 32,7 milyon TL seviyesinde bulunuyor. Bir önceki yılın ilk çeyreğindeyse zarar söz konusuydu. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli gelişme ise çalışma vardiyasının artırılmasıyla ilgili. 12 Haziran 2023 günü yapılan açıklamada Hasanağa Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikasında Renault Megane üretimi yapan hatlarda ikili vardiyadan üçlü vardiyaya geçildiği belirtildi. Vardiyadaki artış üretimde de artış anlamına gelirken söz konusu durumun şirketin gelirlerine de olumlu yönde yansıması beklenmeli.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

KARSAN OTOMOTIV KARSN

Alış0,00

Satış13,20

Gün İçi En Düşük12,68

Gün İçi En Yüksek13,74

PD/DD2,27

FK18,66

Fiyat13,20

Değişim1,54%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI