SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELERİ SEKTÖR ORTALAMASININ ÜZERİNDE-
SORU : Beyaz Filo neden yükselmiyor? Endeks çıkarken hisse neden zirvesinin gerisinde? Gönderen : Talip Koçak19.07.2023, 18:33

Hisselerin uzun vadede gerçekleştirdiği fiyat performansı mali performansla yakından alakalı olduğu göz ardı edilmemeli. Gelir ve kâr büyümesi istikrarlı şekilde artan firmaların hisselerinin de yükselmesi beklenir. Ancak düzensiz kârlılık söz konusuysa o taktirde hisseye yönelik yatırımcıların daha temkinli bir yaklaşımda bulunması olağan olandır. Beyaz Filo hissesini de bu çerçevede değerlendirmek gerekir. Şirketin son dört yılda kârında artış gözlenirken açıkladığı 2023 ilk çeyrekte dönem kârında hafif de olsa bir düşüş söz konusu. Enflasyonun yüksek seyrettiği bir durumda kârdaki düşüş ister istemez daha fazla dikkat çekiyor. Mart 2012’de borsada işlem görmeye başlayan Beyaz Filo, geçen süre zarfında en yüksek seviyesini Mart 2018’de düzeltilmiş verilerle 85,98 TL’yi test ederek gösterdi. Arada geçen zaman diliminde bir daha söz konusu zirveye ulaşması mümkün olmadı. Şimdilerde de 16,25 TL seviyelerinde bulunuyor. Hissenin son kapanış fiyatına göre fiyat kazanç oranı 18,47 ve piyasa defter değeri 5,05. Her iki oran da sektör ortalamasının üzerinde bulunuyor. Söz konusu göstergeler geride kalan beş yılda hep sektör ortalamasının üzerinde seyretti. Yatırımcısının beklentisine rağmen hissenin gerçekleştirdiği performansı yeterli görmek zor.

BU HİSSE İLE İLGİLİ DİĞER SORULAR (5)

BEYAZ FILO BEYAZ

Alış0,00

Satış25,90

Gün İçi En Düşük25,32

Gün İçi En Yüksek26,22

PD/DD3,79

FK33,14

Fiyat25,90

Değişim0,70%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI