SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

Ana SayfaYatırımcı MasasıGÖSTERGELER MAKUL SEVİYELERDE -
SORU : ALGYO hissesinin tekrar yükselişe geçme ihtimalini nasıl görüyorsunuz? Gönderen : Ertuğrul Başak16.02.2023, 21:08

Hisse senetlerinin fiyat hareketini etkileyen birden fazla faktör vardır. Hareketin ana yönünü belirleyen ise şirketin gelir ve kârlılığıyla ilgili gelişmelerdir. Ancak bunun dışında zaman zaman öne çıkan hatta gelir ve kârın da üzerinde bir etkiye sahip olan etkenler olabilmektedir. Ekonominin geneli ya da firmanın sektöründeki gelişmeler sosyal ya da doğal olaylar bu etkenler arasında yer alabilmektedir. Aynı şekilde spekülatif beklentiler ya da hissenin işlem hacmi de etkili olacak faktörler arasında yer alabilmektedir. Kimi zaman farklı etkenler fiyat üzerinde belirleyici noktaya gelse de uzun vadede şirketin büyümesini takip etmek gerektiği unutulmamalı. Büyümeden anlaşılması gereken ise gelir ve kârdaki artıştır. Geçtiğimiz yıl gayrimenkul fiyatlarında ciddi bir artış yaşanırken portföyünde taşınmaz olan gyo firmalarının portföyleri de hızlı bir değer artışı yaşadı. Bundan kaynaklı olarak sektör hisselerinde genel bir artış yaşandı. Sektörün performansını gösteren BIST GYO Endeksi Mart 2020’de en düşük 285,13 seviyesinde bulunurken şimdilerde 1.654 seviyelerinde. Endeks kapsamında yer alan Alarko GMYO hissesi ise aynı süre içerisinde 8 TL’den 59,50 TL’ye çıktı. Hissenin fiyatı daha yakından takip edildiğinde Aralık 2022’de zirvesi 87,50 TL’ye kadar çıktığı buradan gelen satışlarla birlikte aşağıya kaydığı gözleniyor. Hissenin çıkış fiyatı nazara alındığında aralık ayından bu yana gözlenen düzeltmeyi olağan görmek gerekiyor. Göstergeleri takip edildiğinde ise gerek fiyat kazanç oranı gerekse piyasa defter değeri makul seviyelerde bulunuyor. Bu itibarla konjonktüre bağlı olarak kimi zaman hissede satış baskısı ağır gelse de uzun vadede çıkış trendini koruması için mali veriler olumlu sinyal üretmeye devam ediyor.

ALARKO GMYO ALGYO

Alış0,00

Satış45,72

Gün İçi En Düşük45,56

Gün İçi En Yüksek46,90

PD/DD0,27

FK2,28

Fiyat45,72

Değişim-2,14%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI