SON DAKİKA

Sorun Yanıtlayalım

Hisselerle ilgili sorularınızı sorun, yanıtlayalım Hemen Soru Sor

Sorun Yanıtlayalım Yandaki formu doldurarak istediğiniz, merak ettiğiniz hisse hakkında soru sorabili/assets/bg/site/rs/iniz.

SORU : Alarko GYO’nun genel durumu nedir? Kısa ve orta vadede yükselişe geçme durumu var mıdır? Kâr payı dağıtıldı mı? Gönderen : Ahmet Haktan03.09.2019, 21:35

Gayrimenkul yatırım ortaklığı sektörü uzun vadede yatırımcısına kazandırma noktasında zayıf kaldı. Alarko GYO hissesi ise sektörün bu durumundan etkilenmekle birlikte daha güçlü bir performansa sahip. Şirketin düzenli olarak kârını artırıyor olması söz konusu etkiden kurtulabilmesine olanak tanıyor. Ancak buna rağmen yeterli olduğunu söylemek zor. Zira piyasa göstergeleri yakından takip edildiğinde de bu durum daha net gözlenebilmekte. Hissenin piyasa defter değeri son kapanışa göre 2,10 seviyesinde bulunuyor. Söz konusu durum yatırımcının hisseye yönelik temkinli bir duruş sergilediğini gösteriyor. Son beş yıllık veriler hissenin f/k oranını sürekli olarak sektör ortalamasının gerisinde kaldığını göstermekte. Şimdilerde de sektör f/k ortalaması 9. Aynı şekilde piyasa defter değeri de sektör ortalamasının altında bulunuyor. Tüm bunlar hisseye yeterli ilginin olmadığı anlamına gelmekte. Şirketle ilgili yakın tarihli önemli bir gelişme bulunmazken son açıklanan 2019 altı aylık bilançodaki kârın düşmesi yatırımcının biraz daha temkinli hareket etmesine sebep oluyor. Hisse son dört aydır yatayda tutunma eğilimi sergiliyor. Azalan kâra bağlı olarak satışların daha da güçlenmesi halinde mevcut seviyelerde tutunması güçleşeceği gibi düşüş eğilimi ağırlık bulabilecektir.

ALARKO GMYO ALGYO

Alış0,00

Satış43,46

Gün İçi En Düşük42,38

Gün İçi En Yüksek43,60

PD/DD0,26

FK2,17

Fiyat43,46

Değişim0,79%

Hisseyi İncele

ÇOK YORUMLANAN HİSSE SORULARI